Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ESKİ İSTİHBARATÇI LE MESURİER'İN OTOPSİ RAPORU SONUÇLANDI

İstanbul'da önceki gün ölü bulunan eski İngiliz istihbaratçı Le Mesurier'e ilişkin otopsi raporu açıklandı. İlk bulgular, düşmeye bağlı travmanın ölüme neden olduğu şeklinde

ESKİ İSTİHBARATÇI LE MESURİER

İstanbul Tophane'deki sokakta önceki gün cesedi bulunan eski İngiliz askeri istihbarat görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier'in ölümüne ilişkin soruşturma devam ediyor.

Le Mesurier'in eşi Emma Hedvig Christina Winberg, cenaze işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na geldi.

Winberg ile beraberindeki 3 kişi, cenaze işlemleri için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na gelerek içeriye girdi. Adli Tıp Kurumu'nda bir süre kalan Winberg, işlemlerin ardından ayrıldı.

Le Mesurier'in naaşına ilişkin otopsi raporundaki ilk bulgulara göre, ölüme düşmeye bağlı travma neden oldu. Ölüme ilişkin kapsamlı raporun bir ayı bulabileceği belirtiliyor.

Suriye'de faaliyet gösteren ve Beyaz Baretliler adıyla tanınan yardım örgütünün kurucusu olarak bilinen Le Mesurier, 2016'da İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'ten Britanya İmparatorluğu nişanı almıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Le Mesurier'i İngiltere'nin dış istihbarat servisi MI6'nın çalışanı olmakla suçlamış, MI6'nın Balkanlar ve Orta Doğu operasyonlarında görev aldığını iddia etmişti.

Singapur'da asker bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Le Mesurier'in İngiltere'nin ünlü askeri akademisi Sandhurst'tan mezun olduğu, görev yerleri arasında Kuzey İrlanda, Bosna Hersek ve Kosova'nın bulunduğu belirtiliyor.

Le Mesurier’in, ölümü sırasında evde bulunan eşiyle geçen yıl evlendiği ifade ediliyor.

Kaynak: https://www.dunyabulteni.net/



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER