Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Eski Savunma Bakanlığı Sekreteri: Türk donanması Ege´den çıkamayabilir, Akdeniz´e ulaşamayabilir

Ümit Yalım, kontrolü Yunanistan´a bırakılan irili ufaklı 18 ada nedeniyle Yunanistan´ın kıta sahanlığının genişlediğini ifade etti

Eski Savunma Bakanlığı Sekreteri: Türk donanması Ege´den çıkamayabilir, Akdeniz´e ulaşamayabilir

Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Ümit Yalım, Doğu Akdeniz´deki petrol arama faaliyetleri nedeniyle Avrupa Birliği´yle ilişkileri gerilen Türkiye´nin önünde başka bir tehlikenin olduğuna dikkat çekti. 

Ege Denizi´nde irili ufaklı 18 adanın hakimiyetinin Yunanistan´a bırakılması nedeniyle Doğu Akdeniz krizinde Türkiye´nin askeri gücünü kullanmakta zorluk yaşayacağını savunan Yalım, "Ege Denizi´nden çıkamayacak hale geliyoruz. Yunanistan bizi engelleyecek. Donanma Ege´den çıkamazsa, Akdeniz´e ulaşamaz." diye konuştu. 

Türkiye´nin 18 ada sayesinde Birinci Dünya Savaşı´ndan sonra Yunanistan´a bırakılan 12 Ada´yı kuşattığını söyleyen Yalım, "Şimdi işgal edilen adalar nedeniyle biz kuşatılıyoruz. Ege Denizi´nde kıta sahanlığı tamamen Yunanistan´a geçiyor ve Ege, Yunan gölü oluyor. O durumda bizim donanmanın Ege´den çıkıp Akdeniz´e inmesi mümkün değil ki." diye konuştu.

Türk jetlerine önleme uçuşu

TV5´te yayınlanan programda konuşan eski Milli Savunma Bakanlığı Sekreteri Yalım, sözlerine şöyle devam etti: "Şu anda, işgal edilen adaların karasularına girdiğimiz anda müdahale ediyorlar. Türk savaş uçakları, bize ait olan ama işgal edilen adaların üzerinde uçtuğu zaman, hava sahası ihlali var diyerek önleme uçuşu yapıyorlar. Artık öyle bir hale geldik ki, bizim devlet gemileri işgal edilen adaların karasularına giremez hale gelmiş, Türk Hava Kuvvetleri´nin uçakları da devamlı it dalaşıyla engelleniyor."

 

Kaynak: Independent Türkçe



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER