Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Eski Merkez Başkanı Durmuş Yılmaz: IMF´den başka seçenek yok

Merkez Bankası´nın eski Başkanı Durmuş Yılmaz son günlerde dolar kurunda yaşanan ataklarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Eski Merkez Başkanı Durmuş Yılmaz: IMF´den başka seçenek yok

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz geçtiğimiz Cuma günü dolar kurunun birden 50 kuruş yükselip 5.85 TL´ye çıkmasıyla ilgili dikkat çekici önemli açıklamalar yaptı.

Gazeteci Şirin Payzın´ın sorularını cevaplayan Durmuş Yılmaz son günlerde dolar kurunun yükselmesine bağlı olarak Merkez Bankası´nın hamle olarak kullandığı ?swap´ faizlerinin ne olduğunu açıklarken ekonominin son derece zor durumda olduğunu seçim öncesi dolaylı yollardan dolar kurunun baskı altında tutulmak istendiğini söyledi. Durmuş Yılmaz ?Bu gidişle IMF´den başka çareleri yok, ekonomide ciddi kriz var´ dedi.

?IMF´DEN BAŞKA SEÇECEK YOK?

Durmuş Yılmaz açıklamasının devamında ?Merkez Bankası rezervleri eridi çünkü ortada şeffaf olmayan ve açıklanmayan harcamalar var. Hükümet, yabancı yatırımcıya karşı bu hamleyi yapıyor zira doğru yönetilmeyen, şeffaf olmayan bir ekonomi var ve yabancı yatırımcı da Türkiye´de kalmak istemiyor" diye konuştu..

Durmuş Yılmaz IMF´nin Tükiye ekonomisine ortak olmasını istemediğini söylerken hükümetin daha önce pek çok konuda ?u´ dönüşü yaptğını IMF konusunda da hükümetin u dönüşü yapacağını düşündüğünü çünkü başka seçeneklerinin kalmadığını söyledi.  Yılmaz seçimlerden sonra dolar kurundaki yükselişin 6 TL´ye kadar çıkabileceğini de sözlerine ekledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER