Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ESED SOÇİ´Yİ YOKSAYDI! YİNE SALDIRDI

Esed rejimi ve destekçisi yabancı terörist gruplar, İdlib´de Soçi mutabakatına göre ağır silahlardan arındırılan bölgeye saldırmaya devam ediyor.

ESED SOÇİ´Yİ YOKSAYDI! YİNE SALDIRDI

Suriye´deki Beşşar Esed rejimi ve destekçisi yabancı terörist gruplar, ateşkesin korunması için varılan mutabakata rağmen İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi´ne ağır silahlarla saldırı düzenliyor.

Rejim ve İran destekli yabancı terörist gruplar, İdlib "Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisindeki yerleşimlere ağır silahlarla saldırıyor.

AA muhabirinin bildirdiğine göre, Esed rejimi birlikleri, Hama´nın kuzey kırsalında yer alan Morik ve Latamne ilçeleri, Atşan ve Lahaya köyleriyle İdlib´de Um Celal ve Sukeyyat köylerindeki arazilere topçu saldırısı düzenledi.

Saldırılarda, İdlib´de ateşkesin korunması için varılan Soçi mutabakatının imzalandığı tarihten itibaren Raffa köyünde 7, Kafar Hamra köyünde 1 ve Bıdama ilçesinde 1 olmak üzere toplam 9 sivil yaşamını yitirdi, en az 15 sivil yaralandı.

Rejim güçleri, 17 Eylül´de Türkiye ve Rusya arasında varılan Soçi mutabakatına rağmen, zaman zaman Lazkiye ilinin kırsalı, İdlib´in güneyi, Halep´in batısı ve Hama´nın kuzeyiyle batısındaki köylere topçu saldırılarını sürdürüyor.

Muhalifler, mutabakat uyarınca 10 Ekim´de belirlenen bölgelerden ağır silahlarını çekmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER