Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ESAD’IN DANIŞMANI BUSEYNA ŞABAN: TÜRK HÜKÜMETİ İLE ŞİMDİ BİR BAĞLANTI YOK AMA İLERİDE NE OLABİLECEĞİNE DAİR BİR FİKRİM YOK

Buseyna Şaban, Türkiye’nin operasyonu ve Suriyeli Kürtlerin bölgedeki konumlarıyla ilgili BBC Türkçe’nin sorularını cevapladı.

ESAD’IN DANIŞMANI BUSEYNA ŞABAN: TÜRK HÜKÜMETİ İLE ŞİMDİ BİR BAĞLANTI YOK AMA İLERİDE NE OLABİLECEĞİNE DAİR BİR FİKRİM YOK

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın siyasi ve medya danışmanı Buseyna Şaban, Türkiye’nin operasyonu ve Suriyeli Kürtlerin bölgedeki konumlarıyla ilgili BBC Türkçe’nin sorularını cevapladı.

Suriyeli Kürtler ile Şam yönetimi arasında bir anlaşma olmadığını dile getiren Buseyna Şaban, bazı örgütlerin Suriye çıkarlarına aykırı hareket edip Amerikalılarla anlaştığını söyledi. Suriyeli Kürt örgütlere, Suriye hükümeti ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakışının farklı olduğunu ifade eden Şaban, “Erdoğan (Suriyeli Kürtleri), Osmanlı ve Müslüman Kardeşler arzusunu gerçekleştirmek, Suriye ve Irak’ın bazı bölgelerini işgal etmek için bahane olarak kullanmaya çalışıyor.” dedi.

Şaban, “(Erdoğan’ın) ülkesinde 17 milyon Kürt var, ülkesindeki Kürtlerle ilgilense daha iyi olur. Benim ülkemdeki Kürtlerle veya bizim ülkemizdeki herhangi farklı etnik yapıyla, mezheple biz ilgileniriz.” diye konuştu. Esad’ın danışmanı Şaban, Türk ordusu ile Suriye ordusunun karşı karşıya gelmesi durumunda ne olacağı sorusuna “Ülkemizin her bir noktasının özgürleşmesi için savaşacağız. Azez olsun, Afrin olsuın ya da Fırat’ın doğusu olsun.” karşılığını verdi.

Türk hükümeti ile Suriye hükümetinin iletişim halinde olup olmadığı sorusunu da Buteyna Şaban, “Hayır, Türk hükümeti ile bir bağlantı yok. Siyasette her şey mümkün. Şimdi bir bağlantı yok ama ileride ne olabileceğine dair bir fikrim yok. Ama Türk işgalciler çekilmeli ve kendi topraklarına dönmeliler.” sözleriyle cevapladı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER