Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erol Mütercimler hakkında 1.5 yıla kadar hapis istemi

İmam hatip lisesi mezunları hakkında bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle Erol Mütercimler hakkındaki savcılık soruşturması tamamlandı.

Erol Mütercimler hakkında 1.5 yıla kadar hapis istemi

Mütercimler hakkında "Halkın Bir Kesimini Sosyal Sınıf Din, Mezhep, Cinsiyet ve Bölge Farklılığına Dayanarak Alenen Aşağılama" suçundan 9 aydan 1.5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Haliç Üniversitesi eski öğretim üyesi Erol Mütercimler'in imam hatipliler ile ilgili sözleri nedeniyle Haliç Üniversitesi Rektörlüğü de Mütercimler hakkında soruşturma başlatıldığını bildirmiş, tepkiler üzerinde Erol Mütercimler üniversitedeki görevinden istifa etmişti.

NE OLMUŞTU?

Haliç Üniversitesi eski öğretim üyesi Erol Mütercimler, katıldığı bir televizyon programında imam hatiplileri kast ederek 'Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olmuş olanlar karşımıza bakın ne olarak çıkıyor; cinsi sapık, sahtekâr, ahlaksız...' ifadelerini kullanmıştı. Mütercimler'in ifadelerinin ardından aralarında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Bilal Erdoğan'ın da bulunduğu 16 kişi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şikayetin ardından Mütercimler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında savcılık tarafından ifadesi alınan Mütercimler, program sırasında çok yorgun olduğunu bu nedenle söylemek istediklerini tam olarak dile getiremediğini, sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti.



Anahtar Kelimeler: Mütercimler hakkında . kadar hapis istemi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER