Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ermenistan'da ordudan hükümete muhtıra

Başbakan Paşinyan ve hükümetinin istifasını istediğini duyurdu. Başbakan Paşinyan yaptığı ilk açıklamada "Ülkede darbe girişimi var" dedi.

Ermenistan

Geçen yıl Azerbaycan'a karşı Dağlık Karabağ'da yenilen Ermenistan'da sular durulmuyor.

Uluslararası haber ajansı Reuters'a göre; kaybedilen savaşın etkilerinin ağır bir şekilde hissedildiği ve siyasi krizin giderek derinleştiği Ermenistan'da Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst rütbeli komutanlar, Başbakan Nikol Paşinyan’ı ve hükümetini istifaya çağıran bir bildiri yayımladı.

'HER ŞEYİN BİR SINIRI VAR'

Genelkurmay Başkanı Gasparyan tarafından imzalanan muhtırada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkenin içinde bulunduğu bu kadar karmaşık durumda alınan devlet karşıtı ve sorumsuz bir adımlar atılıyor.  Ermeni halkı için bu kritik ve ölümcül durumda yeteri kadar karar veremeyen Ermenistan Başbakanı ve hükümetinin uzun süredir görevdeki yetkililerin itibarını sarsmayı amaçlayan saldırılarına sabırla tahammül ettik. Ancak her şeyin sınırı var. Ermeni Silahlı Kuvvetleri, görevini onurla yerine getirmiş ve halkla omuz omuza düşmana karşı savaşmıştır. Görevdeki yetkililerin etkisiz yönetimi ve dış politikadaki ciddi hatalar ülkeyi çöküşün eşiğine getirdi. Oluşan durumla hemfikir olan Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Ermenistan Başbakanı ve hükümetinin istifasını talep ediyor, aynı zamanda Vatan ve Artsakh'ı korurken oğulları ölen kişilere karşı güç kullanmaktan kaçınmaları için uyarıda bulunuyor. İnsanlar her zaman ordunun yanında olduğu gibi, ordu da her zaman halkın yanında olmuştur."

PAŞİNYAN: DARBE GİRİŞİMİ VAR

Paşinyan, Ermenistan ordusunun, kendisine yönelik istifa çağrısının ardından Facebook üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayında konuştu. 

Konuşmasında ülkede bir darbe girişiminin olduğunu söyleyerek destekçilerini sokağa çağıran Paşinyan, "Devrimi savunmamız gerekiyor. Çok zor bir durumdayız. Genelkurmay Başkanı'nı görevden alma kararı aldım. Şimdi en önemli görev, sivillerin ve halkın iktidarını korumaktır" dedi. 

Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da yaşadığı mağlubiyete ilişkin sorumluluğu üzerine aldığını anlatan Paşinyan, "Halkın bazı üst düzey ordu yetkililerine yönelik de bazı soruları var ve bu sorulardan kaçılamaz" ifadesini kullandı. 

 

1605602726-9544120.jpg
Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan

ERMENİSTAN ORDUSUNDAN YENİ AÇIKLAMA

Ermeni basınında yer alan haberlere göre, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında, "Ermenistan Başbakanı ve hükümeti, Ermeni ulusu için kritik önem taşıyan mevcut kriz durumuyla ilgili makul kararlar alabilecek durumda değildir" denildi.

Açıklamada, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin "görevdeki yetkililerin ordunun itibarını sarsmayı amaçlayan saldırılarına hoşgörü göstermeyeceği" vurgulandı.

DAĞLIK KARABAĞ SAVAŞI VE PROTESTOLAR

 

Geçen yıl Ermenistan ve Azerbaycan arasında 6 hafta süren şiddetli çatışmalar yaşanmış, Ermenistan ordusu Dağlık Karabağ'da Azerbaycan güçleri karşısında büyük kayıplar vermişti. Başkent Erivan'da sokağa çıkan protestocular, kent merkezindeki hükümet binalarının yakınında bulunan Başbakan Paşinyan'ın istifa etmesi talebiyle protesto gösterileri düzenlemişti. 

MUHALEFET ORDUYA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Muhalefetin önemli siyasi figürlerinden eski başbakan ve eski savunma bakanı Vazgen Manukyan da Erivan’da düzenlenen protestoda yaptığı konuşmada, Ermenistan ordusunu ve polisi halkın yanında olmaya davet etmiş, güvenlik güçlerine seslenerek "Her saat önemli. Halkı meydanlarda bekletmeyin. Bize katılın" ifadelerini kullanmıştı.



Anahtar Kelimeler: Ermenistan' ordudan hükümete muhtıra

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER