Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erken yaşta evlilik mağdurları için paket, Meclis’e geliyor

Hükümet, Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen erken yaşta evlilik mağdurları ile ilgili düğmeye bastı.

Erken yaşta evlilik mağdurları için paket, Meclis’e geliyor

Milli Gazete'den Bünyamin Güler'in "konuya dair" haberi...

Erken yaşta evlilik mağdurları AKP’yle görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla uzun süredir bir paket üzerinde çalışan hükümetin, Kurban Bayramı’ndan sonra Meclis’in açılmasıyla paketi sevk edeceği öğrenildi. Tek seferliğine mahsus yapılacak düzenlemede hâlihazırda mağdureyle evliliği devam edenlerin faydalanacağı belirtilirken,  bu düzenleme ile hem  ‘çocuk istismarcılarının’ faydalanması engellenecek hem de bundan sonraki olası erken yaşta evliliklerin de önüne geçilmesi amaçlanıyor...

Erken yaşta evlilik mağdurları, AKP ile görüşerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Türkiye’nin farklı bölgelerinden 20’ye yakın erken yaşta evlilik mağduru aile, AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ile AKP Genel Merkezi’nde görüşerek, sıkıntılarına çare bulunmasını istedi. Erken yaşta yuva kurdukları için eşlerini cezaevine gönderen kadınlar, babasız büyüyen çocukları için hükümetten adım atmalarını beklediklerini ifade etti. Erken yaşta evlilik mağdurlarına müjdeyi veren AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla AKP’nin bir hazırlık içerisinde olduğu ve Meclis’in açıklamasıyla paketin gündeme geleceği öğrenildi.

‘ÇOCUK İSTİSMARI’ TEPKİSİNDEN DOLAYI ÖTELENDİ

AKP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ve erken yaşta evlilik mağdurları arasında gerçekleşen görüşmede, paketin detaylarının da konuşulduğu belirtildi. Uzun zamandır erken yaşta evlilik mağdurlarının sıkıntılarını gidermek için bir paket üzerinde çalıştığı öğrenilirken, muhalefetten ‘çocuk istismarı’ tepkisi göreceğinden dolayı paketin ötelendiği ifade edildi. Kurban Bayramı münasebetiyle tatile girecek olan Meclis’e yetiştirilmesinin zor olduğu ifade edilirken, Meclis’in açılmasıyla hazırlanan paketin gündeme getirileceği öğrenildi.

EVLİLİĞİ DEVAM EDENLER FAYDALANACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi açılır açılmaz iktidar tarafından ilk olarak erken yaşta evlilik mağdurları ile ilgili düzenlemenin Meclis’e sevk edileceği belirtilirken, paketin ise bir seferliğine mahsus mağduriyetleri kapsayacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakından takip ettiği pakette, halihazırda mağdureyle evliliği (çocuk gelin) devam edenlerin faydalanacağı ifade edildi. Öte yandan muhalefetin de tepki göstermemesi için paketin doğru bir şekilde kamuoyuna anlatılması sağlanacak.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER