Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ergün Atalay'dan asgari ücrete yeni zam açıklaması!

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'dan “Asgari ücrete bir zam daha yapılacak mı” sorusuna cevap geldi. Ergün Atalay soruya “ortama bakarız” diye karşılık verdi.

Ergün Atalay

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay kamuoyunda tartışılan asgari ücrete ek zam talebiyle ilgili açıklama yaptı.

2023 yılında geçerli olacak asgari ücret net 8 bin 500 lira olarak belirlenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklenmedik bir tabloyla karşılaşılırsa ara zam yapmaktan kaçınmayacaklarını ifade etmişti. Bu ifadenin ardından artan hayat pahalılığı “Asgari ücrete bir zam daha yapılacak mı” sorusunu da beraberinde getirdi.

“CELEP PAZARLIĞI YAPACAK HALİM YOK”

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay' “Asgari ücrete bir zam daha yapılacak mı” sorusuna cevap verdi. Atalay açıklamasında "Şu anda öyle bir zam talebimiz yok” derken ilk hedeflerinin kamu sözleşmesi olduğunu belirtti.

Atalay asgari ücrete ek zam talebiyle ilgili şunları dile getirdi.

"Şu anda öyle bir zam talebimiz yok. Evvela şu kamu sözleşmesini halledelim. Ondan sonraki ortama bakarız. Biliyorsunuz, biz Asgari Ücret Komisyonu'nda toplantıya katılmadık. Toplantıya da gitmedik. TÜRK-İŞ bir rakam söyledi. Söylediği rakamın yanında durdu. Bu geçmişte de böyle oldu. Bugün de böyle oldu. Bize bazı sendikalar diyor ki; 'Gitseydin biraz daha yüksek alırdın.' Ama öyle celep pazarlığı yapacak halim yok."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER