Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan’ın 'müjde' dediği proje tepki çekti: Hani haramdı?

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, faizli konut kredisi projesini "müjde" olarak duyurması, tepkilere yol açtı. Birçok Müslüman, karara tepki gösterdi.

Erdoğan’ın

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, faizli konut kredisi projesini "müjde" olarak duyurması, tepkilere yol açtı. Birçok Müslüman, karara tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçtiğimiz gün ki Kabine Toplantısı’ndan sonra yaptığı faizli konut kredisi projesi, tepkilere neden oldu.

Erdoğan, “İlk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz” ifadelerini dile getirmişti.

Yakın zamanda faizin haram oluşuyla ilgili sert açıklamalarda bulunan ve “Bu konuda nas açık” diyen Erdoğan’ın faizli konut kredisini “müjde” olarak duyurması, sosyal medyada ve çeşitli mecralarda tepkiyle karşılandı.

Konuyla ilgili mecliste açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman şu ifadeleri dile getirdi:

“Hani siz faize karşıydınız? Hani siz faizci ekonomik düzene, haksız kazanca karşıydınız? Nerede kaldı sizin adil düzen idealleriniz? Sportoto sponsorluğunda imam hatip, ilahiyat ve camiler açmak mıydı hedefiniz? Değiştirmek istediğiniz ne varsa ona dönüştünüz, savunur hale geldiniz”

Bir diğer tepki İhsan Şenocak’tan geldi. Şenocak, kişisel twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri dile getirdi:

“Oranı ne olursa olsun faiz haramdır. Faiz kararlarını alanlar da, onlara cevaz yarışına giren hocalar da büyük vebal altındadır. Bu ülkede İslam iktisadının gelişmesinin önündeki en büyük engel, faizli işlemlere cevaz vererek MÜSLÜMANLARIN faize karşı DİRENİŞİNE kıran HOCALARDIR”

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan da sosyal medya üzerinden eleştiride bulundu.

Turhan, Erbakan’ın şu sözlerini hatırlattı:

"Faiz demek, üretmeyen insana haksız yere ilave tüketme hakkı vermek demektir. Kimin cebinden veriyor bu parayı? Esnaf Hasan'ın cebinden. Bu yüzden faiz demek; zulüm demektir!"

Erdoğan'ın açıklamaları sosyal medyada da tartışmalara yol açtı.

Akademisyeninden siyasetçisine, eğitimcisinden yazarına kadar halkın birçok kesimi, faizli konut kredisine itiraz etti.

 

Yapılan itirazlarla ilgili birkaç örnek şu şekilde:

 

Kaynak: hertaraf.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER