Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan'ın eski metin yazarı 'Pelikan'dan ifadeye çağırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski metin yazarı Aydın Ünal, "Pelikan örgütü" ve "Pelikan yeni FETÖ'dür" sözleri nedeniyle şikayet üzerine ifade verdiğini açıkladı.

Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı ve eski AK Parti Milletvekili Aydın Ünal, iktidar lehine algı operasyonları planladıkları öne sürülen 'Pelikan' isimli ekibe yönelik ifadeleri nedeniyle ifade verdiğini duyurdu.

Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Suheyb Öğüt'ün şikayet üzerine ifade verdiğini belirten Ünal, Twitter hesabından kendisiyle ilgili verilen şikayet dilekçesindeki suçlamayı da paylaştı. 

'EN AĞIRIMA GİDEN FETÖ İTHAMI OLDU'

Buna göre Öğüt, Ünal hakkındaki şikayetinde "Şüphelinin FETÖ terör örgütü ile işbirliği içerisinde olup olmadığının araştırtılması ve neticesinde irtibatının ve iltisakının tespiti halinde cezalandırılması gerekmektedir. Dolayısıyla TCK 22. Maddesi ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu gereğince "Örgüt üyeliği ve örgüte üye olmamakla birlikte örgüt propagandasını yapmak suçundan da cezalandırılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Ünal, şikayetteki bu ifadeleri paylaşırken  "En ağırıma giden de FETÖ ithamı oldu. Ben FETÖ’ye karşı en ön safta savaşırken bunlar sülalecek FETÖ övüyordu. İnsan bazen “15 Temmuz başarılı mı oldu yoksa” diye sormadan edemiyor" diye yazdı. 
'AK PARTİ'Yİ AŞAĞIYA ÇEKMEKTEDİR'

Aydın Ünal, ismi ilk olarak Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlıktan istifa etmesiyle duyulan ve "Pelikancılar" olarak bilinen grup için Twitter üzerinden “Pelikan Örgütü, Cumhurbaşkanını savunan değil, onun arkasına saklanarak, Anayasal suç işlemeye kadar varan kirli işler çeviren bir örgüttür. Erdoğan ve AK Parti'yi paçasından tutup aşağı çekmektedir. Son hadiseler de bunu zaten ispat etmiştir. Pelikan yeni FETÖ'dür" ifadelerini kullanmıştı.  

'Pelikan' tartışmalarının odağında, başkanlığını Suheyb Öğüt'ün yaptığı Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi bulunuyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER