Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ERDOĞAN'IN BAŞKANLIĞINDA YAŞ TOPLANTISI SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YAŞ üyeleriyle birlikte yaptığı Anıtkabir ziyaretinin ardından Beştepe'ye geldi. Erdoğan'ın başkanlığında 12.25'te başlayan Yüksek Askerî Şûra toplantısı sona erdi.

ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başlayan Yüksek Askerî Şûra toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı gerçekleşen toplantı, yaklaşık 1 saat sürdü.

Yüksek Askerî Şûra'nın toplanmasından önce YAŞ üyeleriyle Anıtkabir'e ziyarete giden , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

5130877.jpg

YAŞ bir yıl aradan sonra toplandı

Yurtiçi ve sınır ötesinde terörle mücadelede operasyonların sürdüğü ve Karadeniz'de istikrarın her zamankinden fazla önem kazandığı bu dönemde mevcut durum ve dengenin korunması üzerine kararlar alınması bekleniyor. Bu kapsamda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramirel Adnan Özbal'ın görev sürelerinin uzatılması planlanıyor. 2022 YAŞ toplantısının bitmesinin hemen ardından Ağustos 2023'ün Şûra çalışmaları başlayacak.

5130880.jpg

Saha tecrübesine dikkat edilecek

Yer değiştirmeli tayinlerde, Irak ve Suriye'deki operasyonların yanı sıra Libya'daki gelişmeler ile bölgede görev yapan komutanların kazandığı saha tecrübesi öncelikli olarak dikkate alınacak. Bölgesel gelişmeler nedeniyle Doğu Akdeniz ve Karadeniz'i kapsayan Kuzey/Güney deniz saha komutanları ön plana çıkacak. Askeri personelin bir yıl boyunca gerçekleştirdiği bütün faaliyetler gündeme gelecek.

Türkiye'nin güvenliğinin sağlanması ve ülkenin savunulması gibi kritik görevlerdeki karar alıcıların belirlenmesinde en uygun kadroların oluşturulması için askeri personelin çalışma arkadaşlarını değerlendirdiği anketler detaylı şekilde incelenecek. YAŞ'ta alınacak kararlar Başkan Erdoğan'ın onayının ardından uygulamaya konulacak. Geçen ay yürürlüğe giren Askeri Ceza Kanunu'na göre Genelkurmay Başkanı'nın yaş haddi, birer yıllık süreyle 72 yaşına kadar Cumhurbaşkanı'nca uzatılabiliyor.

 

Konu ile ilgilivideonun linki: https://cdn.karar.com/media/sequence-01-4.20220804114651.mp4



Anahtar Kelimeler: ERDOĞAN' BAŞKANLIĞINDA TOPLANTISI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER