Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan´ın sorusuna ilginç yanıt: Google´dan bulduk

Erdoğan´ın yeni askerlik kanun teklifindeki tereddütleri gidermek için yaptığı toplantıda ilginç bir durum yaşandı.

Erdoğan´ın sorusuna ilginç yanıt: Google´dan bulduk

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, askerlik kanun teklifinde yer alan dövizli askerlik miktarı olan 5 bin Euro´nun yüksek olduğu eleştirilerine "Almanya´da asgari ücret 1.587 Euro? Dövizli askerlik bedeli yüksek değil" cevabını verdi. AKP Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ise, "Almanya´da asgari ücret yok. Bu rakamı nereden aldınız efendim" dedi. Erdoğan, Grup Başkanı Naci Bostancı´ya dönerek, "Naci hoca bu rakamı nereden buldunuz ?" deyince, Bostancı da "Google´dan bulduk" cevabını verdi. Asgari ücretin saati 9,19 Euro olduğu Almanya´da 1,1 milyon asgari ücretli çalışıyor.

Erdoğan´ın yeni askerlik kanun teklifindeki tereddütleri gidermek için yaptığı toplantıda ilginç bir durum yaşandı. AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, dövizli askerlik için belirlenen 5 bin Euro´nun azaltılmasını istedi ve "Bedeli yüksek bulan Türk vatandaşlığından çıkabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Almanya´da asgari ücret 1.587 Euro? Dövizli askerlik bedeli yüksek değil" cevabını verdi. Yeneroğlu ise, Almanya´da asgari ücret uygulaması olmadığını belirterek, "Bu rakamı nereden aldınız efendim, öyle bir miktar yok" dedi.

Erdoğan
 

Erdoğan bunun üzerine Grup Başkanı Naci Bostancı´ya dönerek, "Naci hoca bu rakamı nereden buldunuz?" deyince, Bostancı da "Google´dan bulduk" cevabını verdi.

Saatlik asgari ücret var

Almanya´da saatlik asgari ücret 9.19 Euro. Bir asgari ücretli 1600 Euro brüt ücret alıyor. Kişi evliyse ve çocukluysa asgari ücret net 1300 Euro oluyor. Kişinin çocuğu yoksa ücret 1200 Euro´ya kadar iniyor. Bir kişi haftada 50 saat ve ayda ortalama 200 saat çalışırsa brüt maaşı 1830 Euro oluyor. Almanya´da asgari ücretli sayısı 1,1 milyon. Ortalama işçi saat ücreti ise 18 Euro. Almanya´da toplam çalışan sayısı 45 milyon. 1 Ocak 2020´de saatlik asgari ücret 9,39 Euro olacak.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER