Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan´ın kafasındaki seçim formülü

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın erken seçim şartıyla MHP destekli AK Parti azınlık hükümetini istediğini yazdı.

Erdoğan´ın kafasındaki seçim formülü

AK Parti CHP koalisyon görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlanırsa ne olacak? İktidar partisine yakın kalemlerden abdülkadir selvi merak edilen soruya "Cumhurbaşkanının kafasındaki formül" başlıklı köşesinde yanıt verdi.

Erdoğan´ın koalisyon hükümetlerine soğuk baktığını aktaran Selvi, cumhurbaşkanının HDP´nin içinde olduğu seçim hükümetine de sıcak bakmadığını yazdı.

Selvi Erdoğan´ın kafasındaki formülü okurlarına böyle duyurdu: "MHP lideri Bahçeli ilk günden HDP´nin içeriden ya da dışarıdan destekleyeceği hükümet formüllerine kapısını kapattı. Meclis´te HDP´yi yok saydıklarını açıkladı. "Meclis´in o tarafını flu görüyoruz" dedi. Meclis Başkanlığı seçiminde de dediğini yaptı, HDP ile yakın görünmemek uğruna MHP adayı son tura kalmadığı halde seçime girip, kendi adayına oy verdi.

MHP´nin güven oylamasına girmemesi yeterli Bahçeli´nin HDP hassasiyeti biliniyor. Gelen şehit cenazeleri ve PKK´ya yönelik operasyonlar ise bu hassasiyeti bin kat artırdı. Bu durumda Bahçeli´nin HDP´yi bir seçim hükümetine ortak etmemek için seçim şartıyla bir Ak Parti azınlık hükümeti formülünün önünü açması bekleniyor. Dikkat buyurun destek vermesini demiyorum. Sadece önünü açması, engel olmaması gerekiyor. Devlet Bahçeli´nin, "Azınlık hükümetine niye destek verelim" sözlerine rağmen bu nasıl olacak? AK Parti´nin kuracağı azınlık hükümetinin güvenoyu alması için 276´ya ihtiyacı yok. 276 sayısı hükümeti düşürmek için aranması gereken sayı. AK Parti bir azınlık hükümeti kurduğu taktirde MHP´nin güven oylamasına girmemesi dahi yeterli oluyor.

Bu durumda hem MHP, "Önce devletim sonra partim" ilkesine ters düşmemiş olacak, hem HDP´nin hükümet ortağı olmasını engellemiş olacak. Bir taşla iki kuş vurmuş olacak. Böylece AK Parti´de seçim takvimine endeksli bir azınlık Hükümeti kurarak Türkiye´yi erken seçime götürecek. Bu arada eğer anlaşabilirlerse partiler seçim barajını düşürüp, 2 yıl dolmadığı halde yeni seçilen milletvekillerinin emeklilik hakkını kazanması için gereken düzenlemeleri yapacaklar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın kafasındaki erken seçim formülü bu.

Bakalım sahaya nasıl yansıyacak?"



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER