Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan’ı yalancı çıkarmak istemeyen TÜİK kayışı kopardı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son açıkladığı işsizlik rakamları için ekonomist Murat Muratoğlu kinayeli bir şekilde “Bu hızla gidersek ülkede tek bir işsiz kalmayacak” yorumunu yaptı.

Erdoğan’ı yalancı çıkarmak istemeyen TÜİK kayışı kopardı!

TÜİK’in açıkladığı işsizlik rakamlarına tepkiler gelemeye devam ederken ekonomist Murat Muratoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yalancı çıkarmamak istemeyen TÜİK’in kayışı kopardığını belirtti.

Sözcü gazetesi ekonomi yazarı Murat Muratoğlu bugünkü köşesinde TÜİK’in açıkladığı işsizlik verisini köşesine taşıdı. İşsizlik verisiyle ilgili özet geçen Murat Muratoğlu “Ülkede 63 milyon 659 bin kişi çalışabilir. Oysa ülkede çalışan sayısı sadece 28 milyon 586 bin kişidir. Ülkede işsizlik ise sadece yüzde 10.6 olarak açıklanmaktadır. Bir önceki ayın yüzde 2.5 altındadır. Verinin özeti, rakamlar yalan söylemez ama yalancılar rakam söyler. İfadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın A haber deki “Faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz. Yüksek faiz yok. Yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir. Düşük faiz düşük enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır. Ağustos’ta düşük enflasyona geçeceğiz.” Açıklamalarının TÜİK’i harekete geçirdiğini söyleyen Murat Muratoğlu “Zaten şaibeli veriler açıklıyordu. Şimdi kayış tamamen koptu” diye yazdı.

Muratoğlu Erdoğan’ın A Haber’de TÜİK’e enflasyonla ilgili siparişi şimdiden verdiğini öne sürerken “Önümüzdeki ay için de “enflasyon siparişi” geldi belli ki… Boşuna mı daha ayın 5'inde “Bu ay enflasyon çok hızlı düşecek” dedi… Yok herhalde yalancı çıkartacak halleri…” diye belirtti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER