Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan'dan Yunanistan'a uyarı: Şaka yapmıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yunanistan'ı gayriaskeri statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası anlaşmalara uygun davranmaya davet ediyoruz, şaka yapmıyorum" dedi.

Erdoğan

Efes-2022 Tatbikatı'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında Yunanistan'a 'Adaları silahlandırma' tepkisi gösterdi.

Erdoğan, '' Bir an önce vazgeçin, şaka yapmıyorum'' dedi ve Atina'yı uluslararası anlaşmalara uygun davranmaya davet etti.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Bazı Yunan siyasetçiler; pervasızlıkla gerçeklikten uzak, hukuka aykırı sözlerle gündem olmaya çalışıyor. Adaları silahlandırmaktan vazgeçsinler, şaka yapmıyorum. Uluslararası anlaşmalara uyun. Yunanistan'ın kışkırtmalarını soğukkanlılıkla karşıladık. Ancak bu sabrımız, muhatabımız tarafından yanlış anlaşılıyor. Yunanistan aklını başına aldın. Türkiye gerektiğinde hakkını korumaktan geri durmayacaktır"

Geçtiğimiz gün Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile yaptığı ortak basın açıklamasında da aynı konuya değinen Erdoğan, ABD ve Avrupa devletlerinin Yunanistan'ı silahlandırdığına dikkat çekmişti.

Erdoğan şu ifadeleri dile getirmişti:

"Şu anda 5+4, 9 Amerikan üssü nerede? Yunanistan'da kuruldu. Peki bu üsler kime karşı kuruluyor? Verdikleri cevap şu, ' Rusya'ya karşı.' Bunu yemezler, kusura bakmasınlar. Şu anda elimizdeki rakamlar 400 milyar avro Yunanistan'ın Avrupa'ya borcu var. Buna rağmen Avrupa ülkeleri, isimlerini vermeyeceğim, ciddi manada Yunanistan'a silah desteği, uçaklar, ve helikopterler veriyorlar. Aynı şekilde Amerika'nın bu noktada desteği var, bunları veriyor. Kime karşı? Geçenlerde benimle yaptığı çalışma yemeği görüşmesinde, 'Artık aramıza başkalarını sokmayalım, ikimiz bütün görüşmelerimizi yapalım, üçüncü ülkeler aramızda olmasın.' demesine rağmen görüşmemizden 2-3 hafta sonra Amerika'da gidip senatoda yaptığı açıklamalarla sanki biz bu görüşmeleri yapmamışız gibi orada maalesef Türkiye aleyhinde, Türkiye'nin menfaatleri aleyhinde konuşmalar yaptı. Ondan sonra geldi Davos'ta yine benzer şeyleri yaptı. Kusura bakmasınlar, biz şahsiyetli siyasetten yanayız, şahsiyet yoksunu siyasete Türkiye olarak evet demiyoruz."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER