Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan'dan Trump’a mesaj: Samimi ve kararlı vizyon için teşekkür ederim

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump’a mesaj gönderdi: Sayın Başkan, Ülkenizde gerçekleştirilen seçimlerin, dost ve müttefik Amerika Birleşik Devletleri halkı için hayırlı olmasını temenni ediyorum

Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de seçimlerinde Demokratların Adayı Joe Biden’a karşı seçimi kaybeden Cumhuriyetçi Donald Trump’a mesaj gönderdi. Hala görevde olan Trump’a “Sayın Başkan” diye hitap eden Erdoğan mesajında, “Ülkenizde gerçekleştirilen seçimlerin, dost ve müttefik Amerika Birleşik Devletleri halkı için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.  

Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:  

Resmî seçim sonuçları ne şekilde tecelli ederse etsin, son dört yıllık Başkanlık döneminizde, Türkiye-ABD ilişkilerinin ortak çıkar ve değerlerimiz temelinde gelişmesi için ortaya koyduğunuz samimi ve kararlı vizyon için teşekkür ederim. 

Ülkelerimiz arasındaki tarihi dostluk, ortaklık ve müttefiklik ilişkilerinin bu güçlü zemin üzerinde daha da ilerletilmesi karşılıklı çıkarlarımızın bir gereği olup, Türkiye olarak önümüzdeki dönemde de bu yönde her türlü çabayı sarf edeceğimizden emin olmanızı isterim. 

Bu vesileyle, her zamanki sıcak dostluğunuz için bir kez daha içtenlikle teşekkür eder, Amerika Birleşik Devletleri halkının barış ve refahı için en içten dileklerimi iletirim.” 

3 GÜN SONRA BIDEN’A TEBRİK  

Erdoğan, resmi olmayan sonuçlara göre ABD'nin 46. Başkanı seçilen Biden'a da tebrik mesajı gönderdi.

Erdoğan mesajında, "Seçim başarınızı tebrik ediyorum. ABD yönetimiyle yakın çalışma kararlılığımız devam edecek. Ülkelerimiz arasındaki güçlü iş birliği ve müttefiklik bağının, dünya barışına hayati katkılar sunmaya devam edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER