Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan’dan seçimden sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi reformu sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (15 Mart) Beştepe’de gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’dan seçimden sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi reformu sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (15 Mart) Beştepe’de gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

6 muhalefet partisinin bir araya gelerek hazırladığı ve 28 Şubat’ta kamuoyuna duyurduğu Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Dönüş metnini eleştiren Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde ise seçimlerden sonra revizyon sinyali verdi.

Erdoğan’ın ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Geçen yıl yeni anayasa tartışması açmış ve muhalefetten anayasa tekliflerini beklediğimizi söylemiştik. Aradan geçen zamana rağmen ortaya tek bir anayasa teklifi konulamadığını üzüntüyle gördük. Yönetim sistemi değişikliğine dair alternatif diye bir metin var. O da zaten kendilerine ait değildir. Yurtdışında hazırlanmış bir raporu sanki kendi çalışmalarıymış gibi kamuoyunun önüne çıkartanların ülkenin ve milletin hiçbir meselesi konusunda fikir çilesi çekmedikleri, çalışmadıkları açıkça ortadadır.”

“Bu işten geriye akıllarda kalan tek şey: İçinde zaten dişe dokunur herhangi bir unsur olmayan, dışarıdan ithal sistem teklifi değil, masadaki yer ve koridordaki sıra kavgasıdır. Bizim zaten hayata geçirdiğimiz veya hazırlıklarını yıllar-aylar önceden hazırladığımız işleri kendi fikirleriymiş gibi söyleyerek içine düştükleri gülünç duruma değinmeye gerek duymuyorum.”

“Yeni yönetim sistemimizin 2018’den 2023’e kadarki ilk dönem uygulaması daha sonraki iyileştirmelere veri sağlayacak, rehberlik edecektir. Dünyanın hiçbir yerinde Anayasalar da yasalar da yönetim sistemleri durağan değildir. Değişen şartlara göre sürekli geliştirilen dinamik süreçlerdir.”

“Şu tarihi dönemin sonuçlarını da göz önünde bulundurarak 2023 seçimleri sonrası milletimizle birlikte bu muhasebeyi yaparak daha mükemmele hep birlikte yol yürümeyi sürdüreceğiz.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER