Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya'ya: Boşuna yorulmasınlar NATO’ya girmelerine evet demeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmalarına onay vermeyeceklerini tekrarladı. Erdoğan iki ülke dışişleri bakanlarının Türkiye'ye gelme planlarına ilişkin "Yorulmasınlar" dedi.

Erdoğan

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de bir araya geldiği Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği taleplerini değerlendirdi. 

Finlandiya ve İsveç dışişleri bakanlarının konuya ilişkin görüşme yapmak üzere Türkiye'ye geleceklerine ilişkin açıklamaları da değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

BAKANLAR GÖRÜŞTÜ: Her iki ülke ile ilgili de gerçi bu aralar Dışişleri Bakanları arasında bazı görüşmeler yapıldı. Fakat çok açık, net, samimi bir şeyi benim söylemem lazım. Bakın her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık, net bir tavrı söz konusu değil. Bu süreç içerisinde biz terör örgütlerine karşıyız deseler bile, teröristleri teslim etmeyeceklerine dair açıklamaları var. 

İSVEÇ KULUÇKA MERKEZİ: İsveç terör örgütlerinin zaten kuluçka merkezi, parlamentolarında teröristleri getirip orada bunları konuşturtuyorlar, özel davetler çıkartıyorlar. Hatta PKK yanlısı teröristler var parlamentolarında.

EVET DEMEYİZ: Biz bunların neyine güveneceğiz? Türkiye’ye yaptırım uygulayanların, bir güvenlik örgütü olan NATO’ya girmelerine biz evet demeyiz... 

BİR DAHA SOKULMAYIZ: NATO o zaman güvenlik örgütü olmaktan çıkar teröristlerin yoğunlaştığı bir yer haline gelir. Sokulduğumuz yerden bir daha sokulamayız.

KUSURA BAKMASINLAR, YORULMASINLAR: Pazartesi geleceklermiş, bizi ikna etmeye mi gelecekler? Kusura bakmasınlar yorulmasınlar.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER