Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan'dan ekonominin gidişatı ile ilgili özeleştiri

Krize en üst düzey vurgu... Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ağzından ilk kez “çarklar dönmüyor, tencere kaynamıyor” sözleri döküldü

Erdoğan

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün katıldığı, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Hizmet İhracatçıları Buluşması ve 2018 Yılı HİB Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada ülkemizin ekonomik tablosu üzerine yaptığı tespitler, krizin halka yansımasının en üst düzeydeki değerlendirmesi olarak kayıtlara geçti.

Türkiye’nin kanayan yarası: işsizlik

SOn aylarda yayınlanan birtakım ekonomik verilere istinaden “ekonomi dengeleniyor” dense de, işsizlerin sayısı azalmıyor, artıyor! Türkiye’de Eylül ayında işsiz sayısı geçen yıla göre 817 bin kişi artarak 4 milyon 566 bin kişiye çıkarken, işsizlik oranı da yüzde 13,8 oldu. İstihdam edilenlerin sayısı 2019 yılı Eylül döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 623 bin kişi azalarak 28 milyon 440 bin kişi, istihdam oranı ise 1,7 puanlık azalış ile yüzde 46,1 oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bal bal demekle ağız tatlanmaz” sözünü anımsatarak, şunları söyledi: “Ekonomide de sadece ‘Her şey iyi, güzel, hoş’ demekle çarklar dönmüyor, tencere kaynamıyor. Bunun için somut gelişmelere, elle tutulur, gözle görülür icraata ihtiyaç vardır. Son dönem verilerine baktığımızda işte bu somut gelişmeleri görebiliyoruz.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER