Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan'dan Burhaneddin Rabbani mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TVNet canlı yayınında gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TVNet canlı yayınında gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Taliban'ın kontrolü ele aldığı Afganistan'daki gelişmelerin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yönetimde kim olursa olsun iyi ve kötü gününde Afganistan'ın yanında yer almak kardeşliğimizin gereğidir. İlgili kurumlarımız zaten bir süredir Taliban'la irtibat halindeydiler. Biz de ülkenin geleceğini konuşmak üzere Taliban yöneticilerini kabul edebileceğimizi de daha önce ifade etmiştik. Bu tavrımızı bugün de muhafaza ediyoruz” diye konuştu.

“Afgan halkının huzuru, bu ülkede yaşayan Türk soydaşlarımızın selameti ve ülkemizin çıkarlarının korunması noktasında her türlü iş birliğine hazırız” diyen Erdoğan, “Taliban yöneticilerinin yaptığı itidalli ve ılımlı açıklamaları bizler de memnuniyetle karşılıyoruz. Taliban'ın Türkiye'ye yaklaşımı köşeli değildir. Daha dikkatlidir ve bizimle olan ilişkilere yaklaşımı çok daha hassastır. Temenni ediyorum ki aynı hassasiyet bundan sonra da devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 

'ASKERLERİMİZ MUHARİP GÜÇ OLARAK GÖREV YAPMADI'

Türk askerlerinin Afganistan'da muharip güç olarak görev yapmadığını belirten Erdoğan, “Biz bir NATO ülkesiyiz ve NATO'nun Afganistan'daki misyonunda yer alarak bu ülkenin istikrarı için elimizden gelen gayreti gösterdik. Biz Afganistan'a ciddi yatırımlar, harcamalar yaptık, hala yapıyoruz. Afganistan'daki askerlerimiz hiçbir zaman muharip bir güç olarak görev yapmadı, bunun altını çiziyorum. Dolayısıyla askerlerimizi orada asla yabancı bir güç olarak görmedik, kullanmadık. Amerika'nın çekilmesinden sonra amacımız havalimanının emniyetini temin ederek bu ülkenin güvenliğine katkı sağlamaktı, bu niyetimiz halen bakidir” dedi.

 

'LİBYA'DAKİ GİBİ İKİLİ ANLAŞMAYLA ÇÖZEBİLİRİZ'

Afganistan'daki tüm taraflarla görüşebileceklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye'nin Afganistan'daki askeri varlığı, yeni yönetimin de uluslararası alanda elini güçlendirecek ve işini kolaylaştıracaktır. Mesele öncelikle Afgan makamlarıyla bir anlayış birliğine varmaktır. Farklı seçenekler üzerinde konuşabiliriz. Örneğin Libya'daki gibi ikili bir anlaşmayla da bunu çözebiliriz. Bu Taliban olabilir, daha önceki gibi mevcut yönetim olabilir. Bunların hepsiyle bizim dostluğumuz, arkadaşlığımız var. Bunun içerisinde Abdullah Abdullah bakidir, aynı şekilde ülkesinden ayrılmış olan başkan yine bunlardan bir tanesidir. Dolayısıyla hiçbir zaman kopmadık, kopmayız. Şu anda farklı taraflarda kalmış olan arkadaşlarımız da yine bunların içerisindedir. Örneğin Burhaneddin Rabbani'nin oğlu gibi. Bunlarla görüşmeler hep devam etti, devam ediyor."

 

'MERKEL VE PUTİN'LE GÖRÜŞMEMİZ SÖZ KONUSU'

Afganistan'daki gelişmelerin farklı ülkelerle de değerlendirmeleri sorulan Erdoğan, “Bu hafta sonuna kadar Merkel'le bir görüşmemiz söz konusu. Sayın Putin'le hafta sonunda bir görüşmemiz söz konusu. Aynı şekilde Avrupa'dan birçok ülkenin liderleriyle görüşmeler söz konusu” yanıtını verdi.



Anahtar Kelimeler: Erdoğan' Burhaneddin Rabbani mesajı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER