Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan'dan başörtüsü yasağı kararına ilk tepki: Adalet Divanı'nın ismini değiştirmesi lazım

KKTC ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Adalet Divanı'nın başörtüsü yasağı kararına ilişkin ilk kez tepki göstererek, "Adalet Divanı'nın ismini değiştirmesi lazım" dedi.

Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ziyareti öncesi havalimanında açıklama yaptı. Erdoğan'ın konuşmasında Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanı'nın başörtüsü yasağı kararı ve Afganistan'da Taliban'ın 'Türkiye'yi istemiyoruz' dediği iddiası öne çıkanlar arasındaydı. Erdoğan, konuşmasında Adalet Divanı'nın başörtüsü yasağı kararına ilk kez tepki göstermiş oldu.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI KARARINA İLK TEPKİ

Erdoğan, başörtüsü yasağı kararına ilişkin olarak, "Adalet Divanı ismini değiştirmesi lazım. Adalet Divanı ile yakından uzaktan alakası yok. Bunların Adalet Divanı olduğunu ispat edebilmeleri için önce inanç özgürlüğü nedir bunu öğrenmeleri lazım" derken, Taliban'ın söylemlerine ilişkin ise "Taliban'ın açıklamasında 'Türkiye'yi istemiyoruz' ibaresi yok" ifadelerini kullandı.

"KIBRIS TÜRK HALKI ADA'DA EGEMEN EŞİTLİĞE SAHİPTİR"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Ziyaretimiz sırasında Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'la bir araya gelecek, milli davamıza ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelere dair durum değerlendirmesini yapacağız. Kıbrıs Türk'ü Ada'da yarım asırdan fazla bir süredir eşitlik ve adalet mücadelesi veriyor. Kıbrıs Türk halkı Ada'da egemen eşitliğe sahiptir.

"EGEMEN İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMDEN YANAYIZ"

Kıbrıs'ta çözümü ancak Ada'daki gerçekler temelinde ulaşılabilir. Kıbrıs'ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir gelecek arzu eden tüm taraflara bu tarihi fırsatı değerlendirmeleri yönündeki çağrımı tekrarlıyorum. Türkiye ve Türk halkının her bir ferdi dün olduğu gibi bugün de yarın da Kıbrıs Türkü'nün yanında olmaya devam edecektir. Kıbrıs Türk tarafı dünyaya kimin çözümden yana olduğunu, kimin de çözümsüzlükten nemalandığını bir kez daha göstermiştir. Bundan sonra yeni bir müzakere süreci olacaksa, bu ancak iki eşit ve egemen devlet arasında yapılabilir. Biz bir defa eşit, egemen iki devletli çözümden bahsediyoruz, bundan yanayız.

CUMA GÜNÜ MÜJDESİNİ KIBRIS'TA AÇIKLAYACAK

(Cuma günü müjdesi) Biraz sonra Kuzey Kıbrıs parlamentosunda yapacağım konuşmada açıklayacağım. Şimdi açıklarsam o zaman Kıbrıs parlamentosundaki konuşmam boşa geçer.

Başta Azerbaycan olmak üzere, dünyanın değişik ülkelerinde burayla bu tür temasların üst düzeyde kurulması, geliştirilmesi bu bizim gayretlerimizdir. Bunları devam ettireceğiz. Biz nerede mağdur, mazlum ülke varsa bu tür çalışmaları yapıyoruz.

"BIDEN'A KOSOVA'NIN TANINMASI KONUSUNDA MÜŞTEREK ÇALIŞMAYI TEKLİF EDECEĞİZ"

Biden ile yapacağımız görüşmelerde bu konuları tekrar ele alacağız. Kosova'nın tanınması konusunda müşterek bir çalışma yürütmeyi kendilerine teklif edeceğiz.

"AZINLIK FELSEFESİNİ KABUL ETMİYORUZ"

(Yunanistan'ın Kıbrıs söylemi) Bunlara bizim asla tahammülümüz olmaz. Şu anda Cenevre'deki toplantılarda Ersin beyin de söylediği gibi biz bir defa eşit, egemen bir çift devletli çözümden bahsediyoruz. Azınlık felsefesini kabul etmiyoruz.

"ADALET DİVANI'NIN İSMİNİ DEĞİŞTİRMESİ LAZIM"

(Başörtü yasağı kararı) Bizim tutumuz belli. Adalet Divanı ile ilgili bu atılan adım bu konuda parti sözcümüzün gayet açık, net açıklaması var. Bunun bir defa özellikle bu Adalet Divanı ismini değiştirmesi lazım. Adalet Divanı ile yakından uzaktan alakası yok. Bunların Adalet Divanı olduğunu ispat edebilmeleri için önce inanç özgürlüğü nedir bunu öğrenmeleri lazım.

"'TÜRKİYE'Yİ İSTEMİYORUZ' İBARESİ YOK"

(Taliban'ın açıklaması) Taliban'ın açıklamasında 'Türkiye'yi istemiyoruz' ibaresi yok. Ziyaretimiz sırasında Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'la bir araya gelecek, milli davamıza ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelere dair durum değerlendirmesini yapacağız. Kıbrıs Türk'ü Ada'da yarım asırdan fazla bir süredir eşitlik ve adalet mücadelesi veriyor. Kıbrıs Türk halkı Ada'da egemen eşitliğe sahiptir.

"BU BİZİM İÇİN BİR TEHDİT"

(Vaka sayılarının yükselmesi) Maske, mesafe kuralı devam ediyor. Bundan taviz verilmesi doğru değil ama bunlarla beraber yine de dükkanlar açılsın, lokantalar açılsın dendi, biz de bunları kale aldık ve açılması noktasında bu adımı attık. Vefat sayıların bir düşü oldu ama dün itibarıyla arttı. Vaka sayısında 7 binleri tekrar yakaladık. Bu bizim için bir tehdittir. Bu tehdide fırsat vermememiz gerekiyor. Maske, mesafe kuralına çok çok dikkat etmemiz gerekiyor. Aşının önünü açmış bulunuyoruz. Aşı olmayanlar aşısını yaptırmalı. Kendi aşımızı da yıl sonuna kadar üreteceğiz."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER