Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ERDOĞAN’DAN BARIŞ PINARI TEKLİFİ: BU DEDİĞİMİZ YAPILIRSA HAREKAT ZATEN BİTECEK

Cumhurbaşkanı: Tüm teröristler silahlarını, malzemelerini her şeylerini bırakıp, kurdukları tuzaklarını imha edip, belirlediğimiz bölgeden dışarı çıksınlar

ERDOĞAN’DAN BARIŞ PINARI TEKLİFİ: BU DEDİĞİMİZ YAPILIRSA HAREKAT ZATEN BİTECEK

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin olarak bir teklifini dile getirdi. Erdoğan, "Hemen bu gece tüm teröristler silahlarını, malzemelerini her şeylerini bırakıp, kurdukları tuzaklarını imha edip, belirlediğimiz bölgeden dışarı çıksınlar. Bu dediğimiz yapıldığında Barış Pınarı Harekatımız zaten kendiliğinden sona ermiş olacaktır" dedi.

Harekata karşı çıkan batı ülkeleri ve Arap Birliği’ne tepki gösteren Erdoğan, “Ey Batı, Ey Arap Ligi, ey azıcıkta olsa ahlak ve vicdan sahibi olan tüm ülkeler, hepinize sesleniyorum, bu devran elbet dönecek. Asla böyle bir duruma düşmenizi istemeyiz ama şunu bilin ki yarın-öbür gün siz de bizimle benzer sıkıntılarla karşı karşıya kalacaksınız” dedi.

 

akar - aa

AK Parti'nin grup toplantısına katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'asker selamı' verdi.
“Macron’a aynaya bak dedim”

Erdoğan, Türkiye’nin kuzey Suriye’de yürüttüğü operasyonda sivil halkı katlettiğine yönelik iddialara tepki gösterdi:

NATO ülkelerine sesleniyorum, bu PKK/YPG ne zaman NATO üyesi oldu da benim haberim olmadı. Başta ABD, NATO bunlara yardım ediyor. Türkiye, tarihinin hiçbir döneminde sivil katliamı yapmamıştır ve yapmaz. Bizim ne inancımız, ne kültürümüz ne de ahlakımız buna izin vermez. Buna karşılık, bize bu ithamlarda bulunanların geçmişi katliamlarla doludur.

Macron'a da dedim, 'Ruanda'da yüzbinleri katleden siz değil miydiniz yahu?' dedim, 'Aynaya bak aynaya' dedim.  Suriye konusunda utanmadan sıkılmadan bizi sivil katliamla itham edenlere seslenmek istiyorum. Sivil katliam görmek istiyorsanız yanı başınızda. Katliamı görmek için Suriye'de Türkiye'nin ayak basmadığı yerlere bakın. Sivil katliamı görmek istiyorsanız Afganistan'a, Arakan'a, Bosna'ya bakın. Sivil katliamı görmek istiyorsanız bölücü terör örgütünün ülkemizde 40 yıldır yaptığı eylemlere bakın. 

Erdoğan, bazı liderlerin harekat dolayısıyla arabuluculuk yapmaya çalıştığını söylerken “ Teröristlerle aramızda arabuluculuk yapmaya çalışan liderler var. Siz ne zaman bir terör örgütüyle oturduğumuzu gördünüz, bizim arabulucuya ihtiyacımız yok” ifadesini kullandı.

Barış Pınarı teklifi

Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

Türkiye teröristlerle pazarlık yapılmayacağını, yapılsa da anlamı olmayacağını bilecek kadar tecrübe ve dirayet sahibi bir ülkedir. Madem terör örgütüyle bu kadar içli dışlısınız, madem bu kadar koruyorsunuz, öyleyse size bir teklifimiz var. Bizim terörist bile olsa kimseyi öldürmek niyetimiz olamaz, çünkü biz sizler gibi değiliz, hemen bu gece tüm teröristler silahlarını, malzemelerini her şeylerini bırakıp, kurdukları tuzaklarını imha edip, belirlediğimiz bölgeden dışarı çıksınlar. Bu dediğimiz yapıldığında Barış Pınarı Harekatımız zaten kendiliğinden sona ermiş olacaktır. Bu teklife olumlu cevap verilmesini bekleriz.

"Azdan az, çoktan çok gider"

Suriye'deki gelişmeler sebebiyle bizi ekonomik yaptırımla tehdit edenlere de diyoruz ki azdan az gider çoktan çok gider. Bizde açtığınız her yaranın çok daha büyüğü sizin ekonominizde açılır. Bizim sakalımız çok daha gür şekilde yerine gelir ama sizin kayıplarınızın telafisi o kadar kolay olmaz."

Erdoğan, grup toplantısının başında milletvekillerini de şu sözlerle eleştirdi:

Vekillerimizin meclis çalışmaları konusunda pasif olduklarını istihbar ettim. Arkadaşların sizleri bahçelerden toplayıp gruba getirmemesi lazım.

Grup toplantısının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

Şu an itibarıyla Rusya seyahatimizle ilgili herhangi bir olumsuz durum yok. Büyük ihtimalle o gerçekleşecek.

Amerika seyahati, buraya gelecek olan heyetlerle yapılan görüşmelerden sonra değerlendirilecek bir durum.

(Menbiç’teki gelişmeler) Rejimin, SDG ile herhangi bir anlaşması olduğuna ihtimal vermek istemiyorum. Bizim derdimiz, bu toprakları sahiplerine teslim etmektir. Biz bunu istiyoruz. Yoksa, 'Bize bunu verin' diye bir derdimiz yok.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER