Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan'dan asgari ücret çıkışı: Sırtımızda 85 milyonun taşındığı küfe var

Erdoğan, Bakan Bilgin'in "Görüşmeler sürüyor" demesinden hemen sonra "Asgari ücreti yarın açıklayacağız" dedi. Erdoğan yeni ücretin kaç lira olacağına ilişkin ise "Sırtımızda küfe var" diye konuştu.

Erdoğan

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti grup toplantısından önce salona girerken gazetecilere yaptığı açıklamada üç görüşmenin yapıldığı asgari ücretle ilgili, "Görüşmelerimiz devam ediyor, maalesef dün sonuçlanamadı" ifadelerini kullandı.

Bilgin, dördüncü asgari ücret toplantısının ne zaman yapılacağına ilişkin ise, “Tarih henüz belli değil, görüşmeler devam ediyor” diye konuştu.

Bakan Bilgin'in bu demecinden dakikalar sonra kürsüde grup konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise, "Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız" dedi.

'SIRTIMIZDA KÜFE VAR, SIRTINDA KÜFE OLMAYANLAR RAHAT KONUŞURLAR'

Grup toplantısının ardından salon çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan,asgari üçretin ne kadar olacağına ilişkin olarak "Bakanımla, İşveren Sendikası Başkanı'yla otururuz, konuşuruz, değerlendirmemizi yaparız. İnşallah hayırlı bir adım atarız, neticeye varırız. Öyle herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Çünkü bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşurlar. Ama izim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfedir. Bunların hepsini düşüneceğiz. Sırtında küfe olmayanlar bol bol atıp tutuyor" diye konuştu.

TÜRK-İŞ BAŞKANI '9 BİN LİRA' DEMİŞTİ

Önceki gün yapılan üçüncü görüşmelerin ardından açıklama yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Türk-İş'in teklifi 9 bin lira. Verirlerse imzalarız, vermezlerse masaya oturmayız" ifadelerini kullanmıştı. İşveren tarafının tutumuyla ilgili soruya da yanıt veren Atalay, "İşverene sorun" dedi. 

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 6 bin 471 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 7 bin 603 lira 43 kuruş. Bunun 6 bin 471 lirasını brüt asgari ücret, 1003 lira 1 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 129 lira 42 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER