Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan'dan Afrika turu öncesi açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Angola ziyareti öncesinde basın toplantısı düzenliyor.

Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyareti bugün başlıyor. 4 günlük ziyaret süresince 3 ülkeye gidecek olan Erdoğan'ın hedefinde diplomatik ve ikili ilişkilerin yanı sıra son zamanlarda büyük bir ivme kazanan Afrika ülkeleri ile ile ticaret ilişkileri de yer alıyor.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Önemli adımlar atacağız. Ziyaretlerimiz kapsamında meclis hitabımız da olacak. Karşılıklı ziyaretlerimiz ilişkilerimizde önemli bir ivme yakalanmasına vesile oldu.

İlişkilerimizi daha ileriye nasıl götüreceğimize ilişkin değerlendirmelerimiz olacak.

Son durağımız Nijerya olacak. Bu konuda Maarif vakfı okullarımız, Türk Kızılayı ve diğer kurumlarımızın çalışmaları da Afrikalı kardeşlerimizle gönül köprülerimizi sağlamlaştırıyor. Bunları değerlendirme imkanı bulacağız.

Afrika'ya bir farklı bakıyoruz. Başkaları gibi eski sömürge düzenini yeni yollarla sürdürmeye çalışanlardan da değiliz.

Bu açıklama CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. Bu CHP zihniyetinin ilk çılgınlığı değil. Bu hukuk dışı çağrı kamu düzenine ciddi bir tehdittir. Bunlar ne milli iradenin ne de demokrasinin ne olduğunu biliyorlar. Heves ettiğiniz günler ki vesayet günleridir onlar da geride kaldı. Herkes görevini hukuka uygun yapmak mecburiyetindedir. Kılıçdaroğlu'nun kamu görevlilerine yönelik bu tehdidi açıkça suçtur sen nasıl olur da bu ülkenin memurlarını tehdit edersin? Bir taraftan öğretmenleri, memurları, polisi, yargıyı tehdit ediyorsun. Sen kimsin ya böyle bir şeyi nasıl yaparsın? Bugüne kadar AK Parti zihniyetinden 19 yılda böyle bir şey duydunuz mu?



Anahtar Kelimeler: Erdoğan' Afrika öncesi açıklama

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER