Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ERDOĞAN´DAN İRAN AÇIKLAMASI: BİZİM ÜLKELER ARASINDAKİ BAĞIMSIZLIK ANLAYIŞIMIZA TERS DÜŞER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı.

ERDOĞAN´DAN İRAN AÇIKLAMASI: BİZİM ÜLKELER ARASINDAKİ BAĞIMSIZLIK ANLAYIŞIMIZA TERS DÜŞER

Putin ile yarın yapacağı görüşmeye ilişkin Erdoğan, şöyle konuştu :

?Şu anda tabii Suriye´deki gelişmeler gerek Tel Rıfat, gerek Menbiç olsun bunlar istenilen istikamette henüz gelişmiyor. Şu anda istenilen istikamette gelişmiş olan tek yer Afrin´dir, Cerablus´tur, El Bab´dır. Buralar belli bir yere oturdu. 4 bin kilometrekarelik bir alan tamamen kontrolümüz altında. Tabii bazı görüşmeleri, anlaşmaları Menbiç konusunda da yaptık, Tel Rıfat ile ilgili aynı şekilde. Bu görüşmemizde tabii ki bunları A´dan Z´ye tekrar ele alacağız. Burada Dara konusu var ki en sıkıntılı olaylardan bir tanesi. Bu konuyu tekrar gündemimize el alacağız. İdlib konusu var, bunu tekrar ele alacağız. Çünkü buralarda her an her şey olabiliyor. Biz de istiyoruz ki, Suriye halkı artık bu saldırılardan ve özellikle de bölgedeki bazı örgütlerin acımasız saldırılarından da korunma altına alınmış olsun. Bunları görüşmek suretiyle teminat altına alalım istiyoruz.?

ABD´nin İran´a yönelik yaptırım kararları hakkında ise Erdoğan, şunları söyledi :

?Yaptırımlarla ilgili her şeyden önce şunu bilmemiz lazım. Yani bizim ABD nasıl bir stratejik ortağımız ise nasıl bir model ortağımız ise bizim dünyada diğer stratejik ortaklarımız ile olan ilişkilerimizde de onlarla olan ilişkiyi kesmek, bir defa bizim ülkeler arasındaki bağımsızlık anlayışımıza ters düşer. Hem komşumuz olacak, bunun yanında stratejik ortaklığımız olacak, öyle ürünler onlardan biz alıyoruz ki bu ürünleri almadığımız zaman benim ülkemi kış boyu kim ısıtacak? Biz bunları Sayın Obama döneminde de zaten ABD´ye açık, net söyledik. Şu anda da aynı şeyi söylüyoruz. Bunları farklı yerlerden ulaşmak suretiyle bizlere iletmek bu da tabii bizleri ayrıca üzmektedir. Bu konuda gerek Senato´nun gerek Temsilciler Meclisi´nin içindeki siyasi noktadaki rekabetlerde Türkiye üzerinden olması bizi ayrıca üzmektedir. Fakat şu ana kadar Sayın Başkan gerçekten bu konularda iyi bir duruş sergilemiştir. Ben bu duruşunun bundan sonraki süreçte de devam edeceğine inanıyorum. Gelen heyetler bizim buradaki arkadaşlarımızla yaptıkları görüşmelerde gerekli olan bizim düşüncemizi almışlar ve bu şekilde dönmüşlerdir. Temenni ederim ki yanlış adımlar atılmamış olsun.?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte yeni atamaların sorulması üzerine de Erdoğan, ?Biraz merak etmenizde fayda var. Bak çalışıyoruz. Şimdi Güney Afrika´ya giderken çalışacağız, dönüşte çalışacağız ve bütün kurum kuruluşlar, ofisler, kimleri nereye atayalım, bununla ilgili birçok arkadaşlarımızın ismi üzerinde görüş birliğine vardığımız gibi kendileriyle de görüşmek suretiyle de isimler olacaktır. Fazla uzun sürmez. 10-15 gün içinde bu yapılanmayı tamamlarız. Bu sistemde bu işin nihai noktası yoktur. Atanmış olan da her an görevden alınabilir. Biz burada başarıyı öne alıyoruz. Başarılı olmaya mahkumuz.? karşılığını verdi.

 

 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER