Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ERDOĞAN´DAN DAVUTOĞLU´NA: TEHDİT ETMEKLE OLMAZ, BAGAJLARINDA NE VARSA ORTAYA DÖKSÜNLER

"Biz pazar olmaktan çıkıp, pazar aramaya giden bir ülke olmak istiyoruz"

ERDOĞAN´DAN DAVUTOĞLU´NA: TEHDİT ETMEKLE OLMAZ, BAGAJLARINDA NE VARSA ORTAYA DÖKSÜNLER

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni parti kurma hazırlığında olan AKP´nin kurucu isimlerinden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun, "Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz" sözlerine yanıt verdi. Erdoğan, "Şu anda bu söyleyebilecekleri bagajlarında ne varsa ortaya dökmelerinde fayda var. Döksünler ki belki biraz daha fayda elde ederler" dedi.

Ankara´da düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin ardından kıldığı cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, dış politikaya ilişkin açıklamalarda bulundu. "F-35´ler konusunda Amerika şu andaki tutumunu devam ettirirse biz başımızın çaresine bakacağız" diyen Erdoğan, "Biz pazar olmaktan çıkıp, pazar aramaya giden bir ülke olmak istiyoruz" diye konuştu.

Erdoğan´ın gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

(Türkiye İdlib ve Suriye açısından istediği noktada mıdır?)

"Özellikle İdlib´le ilgili gelişmeler bizim istediğimiz noktadadır dersek bu yalan olur. Şu anda bizim istediğimiz noktada değil. İdlib´de şu anda 600 bin civarında insan öldürüldü. Göç var ve bunlar kuzeyi zorluyorlar. Bu konuda da bizim tedbirli olmamız lazım. Bütün tedbirlerimizi almış durumdayız. Bütün personelden tanklarımıza kadar herkes orada. 12 gözlem kulemiz teyakkuz halinde. Biliyorsunuz 9 nolu, 10 nolu kulelerimize bazı tacizler olmuştu. Sayın Putin ile yaptığımız görüşmelerden sonra bu konuda da gerekli uyarılar yapıldı.

Trump´la yaptığımız görüşmelerde ağırlıklı olarak Münbiç konusunu ele aldık. 20 mil talimatı olmuştu. Bu 20 mil konusunda daha sonra Amerikalı heyet bizim heyetimizle yaptığımız heyetle yaptığı görüşmelerde bunu biraz daha daraltma gibi bir durumları oldu. Arkadaşlarımız bu konuda da onlarla geçici de olma mutabakatı sağlamış durumdalar. Bildiğiniz gibi şu anda önümüzde bildiğiniz gibi bir BM Genel Kurulu var. Orada da Sayın Trump ile bir araya geleceğiz. Orada da bu konuları ele alacağız. Ama bu arada onların heyetleriyle bizim heyetlerimiz arasındaki görüşmeler de yine devam ediyor. Temennim odur ki bu süreci Cenevre´den önce çok daha olumlu bir şekilde tamamlayalım."

"100 milyar doları hedefliyoruz"

(Savaş uçağı konusunda Rusya ile bir iş birliği olacak mı?)

"Rusya ile zaten bir iş birliği süreci başlamış vaziyette. Bunun en önemlisi S-400 konusu. Ama bu fuarda da gördüklerimizden sonra ilgili bakanlıklarımız muhataplarıyla görüşmelerini devam ettiriyorlar. Sanayi Teknoloji Bakanlığımızın yine aynı şekilde muhataplarıyla görüşmeleri var. Bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunlarla birlikte bu sektörde de birçok karşılıklı alışverişlerin olabileceğine inanıyorum. Tabii silahlı insansız hava araçları, İHA´lar, bu konuda müşterek bazı adımları atma durumumuz var. Şu anda 25 milyar dolar gibi bir ihracat hacmine ulaşmış olan Türkiye-Rusya, 75 milyarı, ardından 100 milyar doları hedeflemiş vaziyette. Yoğun bir çalışmayla bu süreci sürdürüyoruz."

"Biz pazar olmaktan çıkıp pazar aramaya giden bir ülke olmak istiyoruz"

"Bunların birbirlerine göre farklı özellikleri var. Özellikle F-35´ler konusunda Amerika şu andaki tutumunu devam ettirirse biz başımızın çaresine bakacağız. Biz savunma sanayimiz yahut da savunmaya yönelik ne gibi tedbirler alırız bu tabii bizim tedbir paketlerimizin içinde yer alan konuştuğumuz konulardır. Vakti gelince özellikle de ortak üretim ve kredi planlamalarına bakarak adımlarımızı atacağız. Biz pazar olmaktan çıkıp pazar aramaya giden bir ülke olmak istiyoruz."

"Tehdit etmekle olmaz"

(Davutoğlu´nun, "Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz" sözlerini ve yeni parti hazırlıklarını nasıl değerlendiriyorsunuz?)

"Biz bunları geçmişte yaşadık. Bizim partimizden grup kuracak şekilde ayrılıp ondan sonra esamesi okunmayanlar çıktı, ayrılıp da şu anda CHP´nin içinde sığıntı durumuna düşenler oldu. Bunlar bizim derdimiz değil. Biz artık AK Parti olarak artık tarih yazar konumdayız. Ak Parti ulusal olmaktan uluslararası bir boyuta çıkmış bir parti konumundadır. Bu arkadaşlar söyleyecekleri ne varsa bunları söylesinler. Böyle lafla herhangi bir tehdit olmaz. Şu anda bu söyleyebilecekleri bagajlarında ne varsa ortaya dökmelerinde fayda var. Döksünler ki belki biraz daha fayda elde ederler. Ama bizim böyle bir endişemiz yok. Ak Parti Türkiye´de çalışmalarını en güzel, en güçlü şekilde sürdürüyor. Ama bir şey var, bakın siz basın mensubusunuz, AK Parti olarak bu dava ülkenin dört bir yanında neler yapmış ona bakacaksınız. Unutmayın, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER