Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ERDOĞAN´DAN AB MESAJI: 81 MİLYON NE KARAR VERİYOR ONA BAKARIZ

TRT World Forumu´nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ?AB´de sona yaklaşıldığının işaretlerini görüyorum. Bir an önce yaklaşılsa da biz de istikametimizi ona göre çizsek diye düşünüyorum. AB ne kadar güçlü olursa biz o kadar güçlü oluruz. Onlar

ERDOĞAN´DAN AB MESAJI: 81 MİLYON NE KARAR VERİYOR ONA BAKARIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forum´un kapanış oturumunda konuştu. Erdoğan AB için referandum mesajı verdi, "81 milyona gideriz" dedi.

"BM´de 5 daimi üye dönemi geçti. Bu 2. Dünya Savaşı şartlarıydı. Aynı şartları yaşamıyoruz. Yeni bir dönüşüm, değişime gitme zamanıdır" diyen Erdoğan, "Yedi kıtanın yer aldığı bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi; bunu bizim başarmamız lazım" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN´DAN AB İÇİN REFERANDUM SİNYALİ

Erdoğan, AB üyeliğiyle ilgili de "Bizim AB´ye katacağımız çok şey var, onların da bize katacağı çok şey olabilir. Ama bu mantıkla giderse, bize düşen de - yarın gazetelere iyi başlık olur - 81 milyona gitmek. 81 milyon ne karar veriyor ona bakmak." dedi.

AB´NİN SONU GELİYOR MU?

"Yani ben de o işaretleri görüyorum. Bir an önce de yaklaşılsa da biz de istikametimizi çizsek diye düşünüyorum. Çünkü sene 63, sene 2018. Hâlâ bizi oyalıyorlar. Böyle bir zulüm olmaz ya. Yani hiçbir alanda bizimle mukayese edilemeyecek ülkeler AB´ye üye yapıldı. Kopenhag kriterlerini a´dan z´ye yerine getirdik. Ama bunlarla yakından uzaktan alakası olmayanlar şuan üye. Ve Türkiye ile ilgili sudan sebeplerle karşımıza geliyorlar. Diyoruz ki içinizde en kıdemli başbakan-cumhurbaşkanı benim. Benim bu sürecim içerisinde AB üyelerinden bir çoğu burada yoktu. Zirve toplantılarına katılırdım.

 

İsim vereceğim artık kusura bakmasın. Sarkzoy ve Merkel geldikten sonra liderler zirvesini kaldırdılar. Bizim de o andan itibaren bir fasılda aç kapa yapıldı. Diğer fasıllara hiç girilmedi. Yeni yeni bazı kararlar aldılar. Bu fasılların açma kapaması yapılmayacak. Eee ne yapılacak? Sadece açma. Liderler de katılmayacak. Peki, o halde biz neyi konuşuyoruz, neyi müzakere edeceğiz, kim müzakere edecek?

Size biz farklı bir uygulama yapalım diyorlar. Bu farklı uygulama ile Türkiye´ye buraya alalım diyorlar. Biz de diyoruz "Olmaz."

"AB BU MANTIKLA GİDERSE BİZ DE 81 MİLYONA GİDERİZ"

Son seyahatimde ben Amerika´da birkaç tane AB üyesi başkana da onu söyledim. "Yahu bak. Siz beni yoruyorsunuz, ben sizi yoruyorum. Alacaksanız alın, almayacaksanız söyleyin biz yolumuza, siz yolunuza gidin. Yormayalım birbirimizi. Bunlar ne yormaktan bıkıyor..." Almayacağız da diyemiyorlar.

AB ne kadar güçlü olursa biz de o kadar güçlü oluruz. Bizim AB´ye katacağımız çok şey var, onların da bize katacağı çok şey olabilir. Ama bu mantıkla giderse, bize düşen de - yarın gazetelere iyi başlık olur - 81 milyona gitmek. 81 milyon ne karar veriyor ona bakmak.

 

ABD istediğimiz silahlar için bize ´Kongre müsaade etmiyor´ diyor. Bize müsaade etmiyor da terör örgütü YPG-PYD´ye mi müsaade ediyor."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER