Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan'a yönelik sözleri gündem olmuştu: İsveçli sunucu istifa etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili yaptığı programda kullandığı ifadelerle gündem olan İsveçli sunucu Kristoffer Ahonen Appelquist istifa etti.

Erdoğan

İsveç devlet televizyonu SVT'nin bir programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözlere ve fotoğraflara yer veren programın yapımcısı ve sunucusu Kristoffer Ahonen Appelquist, istifa ettiğini açıkladı.

Appelquist, SVT'ye yaptığı açıklamada, çok yıprandığını, bu yüzden programı bırakıp kanaldan ayrıldığını, bundan sonra zamanını ailesine ve çocuklarına ayıracağını söyledi.

BÜYÜKELÇİ, DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞIRILMIŞTI

SVT'de 30 Eylül'de Kristoffer Ahonen Appelquist'in yapımcılığını üstlendiği ve sunduğu "Satir" adlı komedi haber programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında hakaretler içeren sözlere ve fotoğraflara yer verilmişti. Programın sosyal medyada gündem olmasının ardından 5 Ekim'de İsveç’in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

YENİ HÜKÜMET, 'TÜRKİYE'NİN İSTEKLERİ MEŞRU' DEMİŞTİ

İsveç'te 11 Eylül'de yapılan seçimlerden 36 gün sonra, 17 Ekim'de sağcı partiler Ilımlı Muhafazakar Parti (M), Liberal Parti (L) ve Hıristiyan Demokrat Partisi (KD) ile üçlü koalisyon hükümeti kurulmuş, faşist İsveç Demokratlar Partisi (SD) de hükümete dışarıdan destek verdiğini açıklamıştı. Ilımlı Muhafazakar Parti'nin lideri Ulf Kristersson başbakan olmuştu. 

Kristersson, NATO'ya üyelik başvurusunu henüz onaylamayan Türkiye için "Türkiye’nin uluslararası terörizmle mücadele arzusuna büyük bir saygımız var. Türkiye’nin, İsveç’in üçlü muhtırada verdiği sözleri yerine getirdiğinden emin olmak istemesi tamamen meşru. İsveç’in yükümlülüklerini yerine getirmek için çok çalışıyoruz ve başardığımız şeyleri de detaylı bir şekilde raporlayacağız” demişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER