Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan’a cevap verdi.. İstifa edeceğini açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini isim vermeden eleştirmesine tepki gösterdi.

Erdoğan’a cevap verdi.. İstifa edeceğini açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini isim vermeden eleştirmesine tepki gösterdi. “Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti.” diyen Arınç, “Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı. Kendisiyle  bizzat görüşmeyi bekliyorum. Ama öyle bir noktaya gelir ki bazen, orada kalmaktansa gitmek daha yerinde olur.” ifadelerini kullandı.

İş insanı Osman Kavala ile HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında yaptığı açıklama sonrası Erdoğan’ın tepkisiyle ilgili gazeteci Murat Çelik’e konuşan Arınç, “Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bizzat görüşmeyi beklediğini belirten Arınç, “Ama öyle bir noktaya gelir ki bazen, orada kalmaktansa gitmek daha yerinde olur.” diye konuştu. AKP’den istifa etmeyeceğini dile getiren Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’ndan ayrılacağını açıkladı.

Bülent Arınç’ın açıklamaları şöyle: “Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı. İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil. Ben başkaları gibi Twitter’dan, Instagram’dan istifa etmem.

Oluşan durumla ilgili, Sayın Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşmeyi bekliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bugün İstanbul’daymış. Programı yoğun. Dolayısıyla bugün görüşemedim. Sanırım yarın Ankara’da olacak ve görüşebiliriz diye düşünüyorum. Kendisiyle görüştükten sonra gereken neyse onu yapacağım.

Gelişen şartlar altında o konuşmayı yapmaya neden ihtiyaç duyduğunu kendisinden dinlemek isterim. Kendisinden dinledikten sonra, ‘O konuşmanın muhatabı bendim. Bu durumda buyurun istifa mektubumu’ diyebilirim.

Benim üzerimden hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem de Yüksek İstişare Kurulu’nun yıpratılmasına izin vermem. Bana yakışmaz. Daha önce de bazı açıklamalarım üzerine ‘Bunları söyleyen birinin Yüksek İstişare Kurulu’nda ne işi var?” türünden yorumlar yapanlar oldu. Oysa benim yapacak daha çok işim var.  Ama öyle bir noktaya gelir ki bazen, orada kalmaktansa gitmek daha yerinde olur.”

“Görünen o ki, Cumhurbaşkanı görüşmeniz istifanızla sonuçlanacak. Peki sadece Cumhurbaşkanlığı YİK üyeliğinden mi ayrılacaksınız, yoksa AK Parti’den de istifanız söz konusu mu?” sorusuna ise Arınç, “Elbette sadece YİK’ten. Partiden neden istifa edeyim?” diyerek cevap verdi. 

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, katıldığı bir programda “Osman Kavala’nın hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmeli. Demirtaş’ın da tahliyesi olabilir.” ifadelerini kullanmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise partisinin il kongresinde Arınç’ı isim vermeden eleştirerek “Şu anda yargının tasarrufu altında olanlar bizim yüzlerce, binlerce insanımızın, Yasin Börü’lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri hiçbir zaman Tayyip Erdoğan tarafından, dava arkadaşları tarafından asla ve asla savunulamaz.” cümlelerini kullanmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER