Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan: Yunanistan’ın sığınmacılara karşı tavrı cinayettir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika’dan dönüşü esnasında uçakta gündemi değerlendirdi, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan: Yunanistan’ın sığınmacılara karşı tavrı cinayettir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika’dan dönüşü esnasında uçakta gündemi değerlendirdi, gazetecilerin sorularını cevapladı.

İdlib, Suriye ve mülteci krizinin Türkiye’den daha ziyade AB için bir irade ve liderlik testi olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti: “İdlib’de büyük bedeller ödeyerek ateşkes sağladığımız ve sivilleri koruma altına aldığımız bir dönemde AB de üzerine düşeni yapmalıdır. AB Başkanları, Türkiye’nin yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve AB’nin yavaş hareket ettiğini kabul ettiler.”

Yunanistan’ın sığınmacılara karşı tavrına ilişkin ise Erdoğan, “Sınır hattında takındıkları tavrın cinayet olduğunu bilmeleri lazım. Bunların hesabını soracağız. Yunanistan’a teklifimdir, kapılarını açsın. Bu insanlar Yunanistan’da kalıcı değil. Avrupa’nın diğer ülkelerine geçip gitsinler.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu geceden itibaren benzinde 60 kuruş, motorinde 55 kuruş indirimin uygulamaya alınacağını bildirdi. Suriye’deki geçici ateşkes konusuna değinen Erdoğan, “Geçici bir ateşkes de olsa iyi gidiyor, 4 günü doldurduk. Temennim odur ki bu şekilde devam eder ve kalıcı ateşkese dönüşür.”

Erdoğan, Rusya Zirvesindeki görüntülerle ilgili, “Türkiye ve Rusya ilişkileri bu tür medyatik manipülasyonlara kurban edilemez.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs konusunda şöyle konuştu: “Koronavirüse yönelik alt yapı ve ön hazırlıklarımızı iyi yaptık. Sağlık tesislerimiz zaten bu konuda tartışılmaz. Şu an 114 ülkede görülen bu salgının Türkiye’de görülmemesi, aldığımız önlemlerin ne kadar yerinde olduğunu ortaya koyuyor.”

Erdoğan, “(Merkel ve Macron ile) Salı günü İstanbul’da bir araya geleceğiz. Boris Johnson da gelebilirse zirveyi dörtlü, gelmezse üçlü yapacağız.” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize bazı haberler geliyor, ‘Bay Kemal tansiyonu düşürmek istiyor’ diye. Böyle bir şeyin farkına vardıysa, o tansiyonu düşürebilir, neden düşürmüyor?” ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER