Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan: “Yok Kürt sorununu çözmektir, yok şudur, yok budur… Türkiye’de böyle bir sorun yok.”

Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorunu için muhatap HDP’dir” sözleriyle başlayan Kürt sorunu tartışmalarına Cumhur İttifakı liderleri de katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük,"

Erdoğan: “Yok Kürt sorununu çözmektir, yok şudur, yok budur… Türkiye’de böyle bir sorun yok.”

Açılışını yaptığı Türkevi’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kürt sorunu tartışmalarıyla ilgili soru üzerine şunları söyledi:

“Hayırlı olsun. Bu konuyla eğer biz meşgul olursak yazık olur. Yani İmralı mıdır, değil midir, onların sorunu. Varsın onlar bu şekilde yola devam etsinler; yani HDP midir, şu mudur, bu mudur… Biz diyoruz ki bu ülkede şu anda Cumhur İttifakı bu işin tek çözüm noktasıdır ve Cumhur İttifakı olarak da biz bu çözümün mücadelesini sürdürüyoruz. Çünkü bizim şu anda kitabımızda birlik var, beraberlik var, kardeşlik var ve bununla da bu yolda devam ediyoruz. “Yok Kürt sorununu çözmektir, yok şudur, yok budur…” Türkiye’de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik. Eğer birliğe, beraberliğe, kardeşliğe inananlar varsa buyursunlar hep beraber yola devam edelim.”

“HDP’yi meşru görmek, Anayasa Mahkemesi üzerinde fiili baskı kurmak anlamına gelecektir”

MHP’nin lideri Devlet Bahçeli de bugün(dün) yaptığı yazılı açıklamayla Kürt sorunu tartışmalarına değindi.

Kürt sorunu tartışmalarını “yapay sorunlara çözüm tekliflerinin dayatılması” diye tanımlayan Bahçeli’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Her seferinde yapay sorunlara çözüm tekliflerinin dayatılması, ya devletimizin ya da insan ve toprak varlığımızın acıklı ve kanlı çözülmesiyle sonuçlanmıştır.

Sözde Kürt sorunu emperyalistlerin hiç taviz vermediği, işbirlikçilerinin hiç vazgeçmediği bir istismar, bir inkar, bir ihanet mekanizması olarak kullanılmıştır.

Herkesi uyarıyorum, kökeni, mezhebi, dili ve yöresi ne olursa olsun, Türkiye’de tek bir insanımız bile sorun değildir veya siparişi Türkiye düşmanları eliyle verilen yığma bir sorunun parçası görülemeyecektir.

Sözde Kürt sorunundan bahsetmek, başka bir ifadeyle Kürt kökenli kardeşlerimi sorun olarak işaretlemek, hatta fişlemek demektir.

Bunun adı da vatana ve millete ihanettir.

Cumhuriyet Halk Partisi’yle İP’in aynı anda HDP’yi meşru organ görüp sözde Kürt sorunu üzerinden PKK’ya zeytin dalı uzatmaları terörizmin değirmenine su taşıyan bedhahlıktır.”

Kürt sorunu tartışmalarını başlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun çıkışının, Anayasa Mahkemesi’nin HDP’ye kapatma davasını görüştüğü sırada gelmesine dikkat çeken Bahçeli şöyle devam etti:

“CHP ile Anayasa Mahkemesi arasında kirli bir temas hattı kurulup kurulmadığı, HDP’nin aklanması maksadıyla kripto mesajların karşılıklı gidip gelmediği herkesin merak konusu haline gelmiştir.

Zamanlama itibariyle çok manidar olan bir dönemde HDP’yi meşru görmek, meşruiyet çemberine almaya heveslenmek Anayasa Mahkemesi üzerinde fiili baskı kurmak anlamına gelecektir.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER