Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan yarın Beştepe'de Kabine toplantısına başkanlık edecek

Erdoğan yarın Beştepe'de Kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda hangi başlıklar var? İşte detaylar...

Erdoğan yarın Beştepe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Beştepe'de Kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Alevilere yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verecek. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna ile ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov ile görüşmesinin detaylarını paylaşacak. Merkez Bankası'nın faiz indirimi de masadaki konuların başında yer alacak.

En son 1 Ağustos'ta gerçekleştirilen ve 21 günün ardından bir araya gelecek Kabine'de, Türkiye ve dünya gündemini ilgilendiren önemli konular masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasından sonra geçtiğimiz günlerde ilk kez Ukrayna'ya ziyarette bulunmuştu. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ikili görüşmenin ardından Zelenskiy ve BM Genel Sekreteri Guterres ile üçlü zirve gerçekleştiren Erdoğan, toplantıda bu görüşmenin detayları hakkında değerlendirmede bulunacak.

 

Aleviler masada

Erdoğan, Ankara'da cemevlerine yapılan saldırıların ardından cemevinde muharrem orucu iftarına katılmış, ardından Hacıbektaş Veli anma programında konuşmuştu. Cumhurbaşkanı, Alevilerin talepleri ile ilgili İçişleri, Kültür ve Adalet bakanlıklarının çalışma yürüttüklerini belirtmişti. Bu kapsamda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu çalışmalarda gelinen son aşamaya ilişkin bilgi verecek. Ayrıca Soylu, terör örgütü PKK ile mücadelede gelinen son aşamayı anlatacak.

 

Tarım Kredi'deki indirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son AK Parti MKYK toplantısında Tarım Kredi Kooperatif zincir marketlerinde fiyatların düşülmesi talimatını vermişti. Bu çerçevede Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yapılan indirimler ve bunun vatandaş nezdinde nasıl karşılandığı konusunda bilgi verecek.

 

Faiz indirimi de konuşulacak

Merkez Bankası'nın 100 baz puanlık faiz indirimi de konuşulacak önemli konular arasında yer alacak. İndirimin piyasalara etkisi, dolar kurundaki son gelişmeler ve turizm gelirleri de masaya yatırılacak. Bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un sunum yapması bekleniyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER