Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan uzun bir aranın ardından ilk kez Kürt seçmenlere hitap etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 7. il kongresine katılmak üzere gittiği Şırnak’ta uzun bir aradan sonra ilk defa Kürt seçmenlere seslendi.

Erdoğan uzun bir aranın ardından ilk kez Kürt seçmenlere hitap etti

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Şırnak 7. İl kongresine AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemdeki birçok konuyla ilgili görüşlerini açıkladı. Erdoğan, Türkiye’nin başka illeriyle Şırnak arasında hiçbir fark olmadığını, farklı muamele iddiaları karşısında muhatabın doğrudan kendisi olduğunu söyledi:

“Herkes için demokrasi, herkes için kalkınma diyerek hizmet ediyoruz. Göreve geldiğimizde Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması için ne yaptıysak Şırnak için de onu yaptık. Türkiye’nin diğer 80 vilayetinde ne varsa, sizde de mevcut değil mi? Eğer eksik ve aksaklık varsa Türkiye Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı burada. Size hem demokrasi, hem kalkınma anlamında en küçük ayrımcılık yapılıyorsa, failinden hesabını sormak boynumun borcudur.”

Erdoğan on yıllardır devam eden çatışmalı süreçle ilgili olarak da şöyle konuştu:

 “Ağıtlar hep Türkçe, Kürtçe, Arapça yakılmış, zafer çığlıkları ise hep başkalarının dillerinde yükselmiştir. Ölenin de öldürenin de bu toprakların insanları olduğu bir yerde kazananlar başka coğrafyalardan çıkıyorsa hep birlikte durup düşünmemiz lazım. Şırnak’ın bir tarafı Irak, bir tarafı Suriye. Her iki tarafta yaşayanlar da hangi kökene, hangi inanca, hangi mezhebe, hangi meşrebe sahip olurlarsa olsunlar bizim binlerce yıllık kardeşlerimizdir. Maalesef her iki tarafta da istismarcı terör örgütlerinin, zalim rejimlerin veya mezhepçi fanatiklerin yol açtığı acılar yaşanıyor. Terör örgütleri lafa geldiğinde sizin tüm hassasiyetlerinizi, tüm hayallerinizi istismar ederler ama gerçekte bu örgütlerin her biri coğrafyamızla da inancımızla da kültürümüzle de ilgisi olmayan sadece kendi çıkarları ve hesapları için burada bulunan ülkeler için çalışıyor. Canı yanan biziz, kanı dökülen biziz, evlat acısı çeken biziz ama kazanan başkaları. Böyle bir çarpıklığa nasıl göz yumabiliriz?”

Erdoğan’ın konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

Çözüm süreci ve 6-8 Ekim olayları: Bundan 5-6 yıl önce demokratik tüm yolları yöntemleri kullanıyorduk. Terör örgütünün de cevabı şehirlerimizi çukurlarla bölmek olmuştu. Ağızlarından demokrasiyi düşürmeyenler terör örgütünün yanında yer aldı. Bunları söylerken, elbette geçmişte yapılan hataları, kötü uygulamaları görmezden geliyor değilim.

“Aklımıza terör örgütü kurmak gelmedi”: Attığımız adımlarda akıl almaz engellerle karşılaştık. Darbe girişimi başta olmak üzere her türlü saldırıya maruz kaldık. Tüm bunları sizlerle birer birer aştık. Aklımıza hiçbir zaman terör örgütü kurmak gelmedi. Çocukları, kadınları katlederek kendimize hakimiyet alanı kurmak gelmedi. Bizim derdimiz hakkımız olan özgürlük ve hizmetlere ulaşabilmekti.

Demokrasi: Bugün Türkiye demokraside ve kalkınmada eski dönemle mukayese edilemeyecek bir noktada bulunuyor. Dün 3-5 teröristle, 3-5 milyar dolarlık manipülasyonla Türkiye’yi köşeye sıkıştırıyorlardı, bunlar işe yaramadığı için küresel senaryolarla üstümüze geliyor.

Muhalefet: Dikkat ettiyseniz muhalefetimiz halktan uzak duruyor. Şehirlerimize gidip milletimizle kucaklaşmadan ‘gönül siyaseti yapıyorum’ diyenler, sufleyi milletten değil başka yerlerden alıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER