Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan temmuz ayına işaret etti: "Durumun farkındayız"

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan temmuz ayına işaret etti:

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın, alım gücündeki azalma konusunda yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

Erdoğan, uzun süredir iddia şeklinde gündeme gelen olası asgari ücret artışıyla ilgili üstü kapalı bir açıklamada bulunarak temmuz ayına işaret etti.

Erdoğan'ın konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde:

"Vatandaşlarımızın hayat pahalılığı nedeniyle zor günler geçirdiğini biliyoruz. Dar gelirli vatandaşımızın alım gücünün düştüğünün farkındayız. Alım gücündeki gerilemeyi telafi etmeye çalışıyoruz.

Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz.

Yılbaşında asgari ücretten işçi, memur, emekli maaşlarına kadar geniş alanda ciddi artışlar yaptık. Temmuz ayında enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle alım gücünü daha da iyileştireceğiz.

Dengesiz fiyatlamalara karşı mücadele ediyoruz. Denetimleri sıkılaştırdık. Stokçuluk ve fiyatları etkileme ile ilgili cezaları da yeniden düzenliyoruz. Üretim maliyetlerini dengeleyerek arzı arttırmaya ve fiyatları istikrara kavuşturmaya yönelik hazırlıklar yürütüyoruz."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER