Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan, Putin ile İdlib’i görüştü

Kremlin: Putin ile Erdoğan Suriye’yi görüştü

Erdoğan, Putin ile İdlib’i görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki liderin görüşmesinde İdlib konusunun gündeme geldiği belirtildi.

 

© SPUTNİK / НАТАЛЬЯ СЕЛИВЕРСТОВА

Peskov: Rusya ve Türkiye orduları sürekli temas halinde, gerekirse Putin-Erdoğan görüşmesi ayarlanabilir

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada:

 

''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız görüşmede, İdlib’de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye sevk edilen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına Esed rejimi tarafından düzenlenen saldırının, Suriye’de barış için yürütülen ortak çabalara darbe vurduğunu ifade etmiş, Türkiye’nin benzer saldırılara karşı meşru müdafaa hakkını en sert şekilde kullanmaya devam edeceğini belirtmiştir.

Görüşmede, Suriye ve Libya’daki diğer gelişmeler ile ikili ilişkiler de ele alınmıştır'' ifadeleri kullanıldı.

Kremlin: Putin ile Erdoğan Suriye’yi görüştü

Kremlin'den yapılan açıklamada ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki gerçekleşen telefon görüşmesinde, Suriye’deki durumu tüm ayrıntılarıyla değerlendirdiği belirtildi. Her iki tarafın, İdlib’deki geriliminden duyduğu endişeyi dile getirdiği aktarıldı.

Açıklamada, görüşmenin Türkiye tarafının girişimi üzerine gerçekleştiği bildirildi.

Kremlin'in açıklamasında, Vladimir Putin’in terörist grupların ani etkinliğine dikkat çektiği belirtilirken, bu örgütlerin saldırılarında çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Aşırılık yanlılarının etkisiz hale getirilmesi için ortak çabaların artırılmasını öngören İdlib anlaşmalarına titizlikle uyulması gerektiğinin altı çizilirken Suriye’deki koordinasyonun etkisini artırma amacıyla öncelikle Rus ve Türk savunma bakanları tarafından olmak üzere acil tedbirlerin alınması kararı alındı.

Tarafların, Cenevre’de Anayasa Komitesi kapsamında Suriye tarafları arasındaki diyaloğa desteklerini teyit ettikleri aktarıldı.

Görüşmede ayrıca Libya konusu da ele alındı. 12 Ocak’ta ilan edilen ateşkese ve 19 Ocak’ta Berlin uluslararası konferansta varılan anlaşmaya uyulması gerektiği vurgulandı.



Anahtar Kelimeler: Erdoğan Putin İdlib’ görüştü

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER