Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan: Libya’ya asker göndereceğiz

Erdoğan, "Meclis açılır açılmaz ilk iş, (Libya’ya) asker gönderme tezkeresini Meclisimize sunacağız. Bütün görüşmeler bunun için yapılıyor.” dedi.

Erdoğan: Libya’ya asker göndereceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu. “Yeni bir sığınmacı dalgasına tahammülümüz olmadığını Avrupa’ya söyledik.” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Suriye’de sınırımız boyunca kurulmak istenen terör tuzağını bozduk. Bazı ülkeler, teröristlerin 30 kilometrelik hattın dışına çıkarılacağını söyledi. Ancak sözlerin tutulmadığını gördük. Suriye içinde terörden arındırdığımız toplam alanı 8 bin 200 kilometrekareye çıkardık. İdlib’de rejimin saldırıları, kalıcı ateşkesi mümkün kılmıyor. Bu saldırılardan kaçan yüz bine yakın kişi sınırımıza doğru harekete geçti. Yeni bir sığınmacı dalgasına tahammülümüz olmadığını Avrupa’ya söyledik, İdlib’de sükunet sağlanmalıdır. Türkiye’de her şeyin yerlisini ve millisini yaptık, ana muhalefet konusunda bunu başaramadık. İnşallah milletimizle birlikte bunu da başaracağız.”

Libya’ya asker gönderilmesi konusunda ise Erdoğan, “Davet edildiğimiz yere gideriz, edilmediğimiz yere gitmeyiz. Şu anda bir davet olduğuna göre icabet ederiz. Meclis açılır açılmaz ilk iş, (Libya’ya) asker gönderme tezkeresini Meclisimize sunacağız. Bütün görüşmeler bunun için yapılıyor.” dedi.



Anahtar Kelimeler: Erdoğan: Libya’ asker göndereceğiz

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER