Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ERDOĞAN: “KAPILARI AÇARIZ” DEDİĞİM ZAMAN TUTUŞUYORLAR, VAKTİ GELDİĞİNDE BU KAPILAR AÇILIR

Erdoğan Avrupa'ya seslenerek "Kapıları açarız" dediğim zaman tutuşuyorlar, vakti zamanı geldiğinde bu kapılar açılır" dedi.

ERDOĞAN: “KAPILARI AÇARIZ” DEDİĞİM ZAMAN TUTUŞUYORLAR, VAKTİ GELDİĞİNDE BU KAPILAR AÇILIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kaymakamlık kursu kura töreninde konuştu. Dünya kamuoyunun Türkiye'nin Suriye'de gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı'ına olan tepkilerini eleştiren Erdoğan Avrupa'ya seslenerek "Kapıları açarız" dediğim zaman tutuşuyorlar, vakti zamanı geldiğinde bu kapılar açılır" dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Kaymakamlarımız şoförün yanına oturmalı, kamyonete erzak mı koyacak, kömür mü yükleyecek ondan sonra da ev ev dolaşmalıdır. İçeriden gelen sese kulak vermelidir. Kaymakam ondan sonra da kolileri, kömürü hemen oraya indirivermeli. 

Şimdi de uluslararası mücadelenin içindeyiz, yedi düvele karşı ayakta durduk, durmaya da devam edeceğiz. Bağıranlar, çağıranlar, konuşanlar... Bunların hiçbirinin buraya sınırı var mı, yok. Biz 911 kilometre sınırı olan Türkiye olarak taciz ediliyorsak sessiz kalamayız. Her kazanımımızın gerisinde çok büyük emek ve fedakârlık; her kaybımızda ise acı vardır. Bize insanlık dersi vermeye kalkmalarını acı bir tebessümle karşılıyoruz. Ruanda da bir buçuk milyon insan öldüreceksin, Cezayir'de de bir o kadar, sonra bize insanlık dersi vereceksin. Kadife eldivenimizin içindeki demir yumruğu göstermekten geri durmayacağız.

Atalarımızın güzel bir lafı var, 'Bal bal demekle ağız tatlanmıyor' Balı getirin de yiyelim.

Avrupa Birliği'nin sonu samimiyetsizliği ve ikiyüzlülüğü nedeniyle gelecektir. Brexit boşuna gelmedi. 'Kapıları açarız' dediğim zaman tutuşuyorlar, vakti zamanı geldiğinde bu kapılar açılır. Hadi bakalım siz de yüzbinleri ağırlayın, görelim. Burada 4 milyon var.

Türkiye'ye yönelik terör saldırısının yaşandığı yerlerde kritik adımlar attık. Yurt içinde de teröristlere göz açtırmadık. 15 Temmuz darbe girişiminin biri de Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik stratejisini bozmaktı. 

Bizim Suriye’nin toprak bütünlüğünde gözümüz yok. Bizim Türkiye’de de Suriye’de de Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz yok. Batı ülkeleri yatıyor kalkıyor ‘Kürtler’. Kürt dediğiniz zaman Kürt kardeşlerimizi terörist olarak nitelendirmiş oluyorsunuz. Bu bölgede barış için adımlar attık. Askeri seçeceğine hep en son başvurduk. 

Devasa ülkelerin liderleri bu teröristlerin başları için masaya oturuyor ve sorunu çözmeye çalışıyorlar. Teröristi muhattap olarak karşınıza aldığınızda terörle mücadele olur mu? Böyle yapa yapa zaten bu iş bu hale geldi.

Siyasete ve diplomasiye olan saygımız gereği muhattaplarımıza niyetimizi ve hamlemizi söyledik. Barış Pınarı Harekâtı öncesinde ABD, Rusya, İran ve BM'ye haber verdik. Teröristlerin attığı havan topları ile 20 sivil şehit oldu, 7 askerimiz, Suriye Millî Ordusu'nda da 96 şehit oldu. Şimdi içeriden birileri 'Suriye Millî Ordusu' ile ne işiniz var?' diye bak gördün mü Mehmedimizle onlar göğüs göğüse çarpıştı.

Muhattaplarımız nihayet sesimize kulak verdi. Sonuçta harekâtımıza 120 saatlik ara verdik, 13 maddelik mutabakat metni ile duyurduk. Salı akşamı ABD, teröristlerin bölgeden çıktığı bilgisini yazılı olarak verdi. Bu arada karşımıza teröristler çıkarsa tepelemek de en tabii hakkımızdır, çünkü yazılı olarak bildirilmiştir.

Kamışlı ile Ayn El Arab bölgesi rejim güçlerinin kontrolüne bırakıldı. Salı günü Rusya lideri Putin'le yaptığımız görüşmede de mutabakata vardık. 10 maddelik mutabakatı da kamuoyuyla paylaştık. Terör örgütü mensupları sınırlarımızın 30 kilometrelik alanından dışarı çıkacak 150 saatte."

"Uluslararası toplumun desteğiyle yürüteceğimiz proje için temaslara başlıyoruz. Yeni anayanın teşkilinden ve yeni yönetimin iş başına geçmesinden geçtiğini biliyoruz. Bu ayın 30'unda Cenevre'de yapılacak buluşma çok önem arz etmektedir. Herkesin kabul edeceği makul bir anlaşmayla sonlanması gerekiyor. Aksi halde ne Şam yönetimini kimse muhattap alır ne de ülkedeki kaos sona erer. Yeni anayasa çalışmaları ve yeni yönetimin belirlenmesi süreci Suriye konusunda niyetlerin ortaya konacağı bir test olacak. Türkiye olarak süreci terör örgütleri veya rejimi kullanarak sabote etmeye çalışan herkesi dünya kamuoyuna şikâyet edeceğimizi belirtiyorum. Bu işin en büyük yükünü taşıyan biziz, en büyük bedel ödeyen biziz. ABD ve Rusya ile vardığımız mutabakatların amacına ulaşması, terör örgütlerinin sınırlarımızdan başlayarak Suriye topraklarında varlığını tamamen sona erdirmesine bağlıdır. Terör örgütlerinden herhangi birini isim bayrak üniforma değiştirerek karşımıza dikerlerse biz bu oyuna gelmeyiz. Kendi bildiğimizi yapmaktan asla çekinmeyiz. Bu yolda ödeyeceğimiz bedeli ödemekten asla çekinmeyiz. Uluslararası toplumun bunca vakittir iki terör örgütünün anlaşmalı şekilde kurguladığı bir şantajın oyuncağı haline dönüşmüş olması çok acıdır. Koca devletlerin terör örgütünü ciddi ciddi sahiplenmeleri çok daha acıdır. "

Ülkemizi hedef alan öfke selinin sebeplerinden biri de bu gerçeğin ortaya çıkmasıdır. Suriye'deki kaotik durum uzun bir süredir asıl hesapları gizlemenin örtüsü olarak kullanılıyordu. ABD, Avrupa'dan rejime kadar pek çok kişi kendi başarısızlıklarını terör örgütünü perde yaparak saklama yoluna gidiyordu. Ne zamandan beri teröristlerle bu kadar dost oldunuz? Bunun bedelini öyle zaman gelir ki canınız yanar o zaman ödersiniz. Türkiye'ye karşı öfke nöbeti geçirenlere diyoruz ki 'artık bu oyun bitti' Hep birlikte ülkelerimiz ve Suriye halkı için en doğrusunu yapacağımız bir birlik oluşturalım. Türkiye'yi karşısına terör örgütlerini yanına alıp çıkacak ve kârla çıkacak kimse yoktur.

Tüm dünya kamuoyunu PKK/YPG'nin en az DEAŞ kadar tehlikeli bir terör örgütü olduğunu görmeye ve tavır almayı davet ediyorum. İnşallah Barış Pınarı Harekatı bu yönde hayırlı neticelere yol açar."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER