Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan kabineyi yeniliyor! Bakan Soylu'nun yerine o isim geliyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İçişleri Bakanlığı için Faruk Çelik ile 1,5 saatlik görüşme gerçekleştirdiği iddia edildi.

Erdoğan kabineyi yeniliyor! Bakan Soylu

Geçtiğimiz günlerde toplanması gereken kabine toplantısının sürekli ertelenmesi kabine değişikliği iddialarını güçlendirdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinede revizyona gideceği iddiaları gündemdeki yerini korurken çok konuşulacak bir görüşme gerçekleşti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çelik’in Cuma günü Faruk Çelik ile bakanlık için baş başa yaptığı 1,5 saatlik görüşme gerçekleştirdiği iddia edildi.

Milli Eğitim eski Bakanı Ziya Selçuk’un istifa ederek görevinden ayrılması ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın orman yangınlarını söndürmede etkisiz kalması sonrası kulislerde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kabine revizyonunu öne çektiği iddiası kulislerde konuşuluyor.

 

ERDOĞAN VE FARUK ÇELİK ARASINDA ÖZEL GÖRÜŞME! 

Yaptığı açıklamalar ile gündemde yer alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yerine, AK Parti 24. Dönem Şanlıurfa Milletvekilli Faruk Çelik’in ismi konuşulmaya başlandı. Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevlerinde bulunan Çelik’i, Erdoğan’ın tekrardan kabineye alarak bir sürpriz yapacağı iddia ediliyor. Uzun süreden beridir siyasetten uzak olan Çelik, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu’nda yer alıyordu. Çelik’in danışman ekibine İçişleri Bakanlığı için hazır olmaları yönünde haber verdiği iddialar arasında yer alırken, Erdoğan’ın İçişleri Bakanlığı koltuğunu uzun yıllardan beridir siyasette yol arkadaşı olan Çelik’e emanet edeceği kulislerde kulaktan kulağa yaylıyor. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) Lideri Devlet Bahçeli’nin desteği nedeniyle Süleyman Soylu'ya farklı bir görev vereceği gündemde yer alıyor.

 

4 YENİ BAKANLIK KAPIDA

Öte yandan yeni kabineye Göç ve Uyum Bakanlığı’nın kurulması Erdoğan’ın hamleleri arasında yer alıyor. Kabine revizyonuyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bölünerek Türkiye’nin 2 yeni bakanlıkla tanışması da ihtimaller arasında bulunuyor.  Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlanan Kalkınma Bakanlığı’nın Kalkınma ve Yatırım Bakanlığı adıyla tekrardan kurulması da kulislerde öne çıkıyor.

 

DEVRETTİĞİ BAKANLIK KOLTUĞUNU DEVRALMASI GÜNDEMDE

AjansUrfa'da yer alan habere göre, 7 Haziran 2015 Genel seçimlerinin ardından AK Parti’nin tek başına iktidar olacak çoğunluğu kazanamamasıyla 62. Hükümet yerine geçici seçim hükümeti kurulmuştu. 7 Haziran sonrası Faruk Çelik bakanlık koltuğunu kaybederken, 1 Kasım 2015 erken seçiminin ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına getirilmişti. 62. Hükümet'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini yürüten Çelik, 25 Kasım 2015 tarihinde görevini Süleyman Soylu’ya devretmişti. Aradan geçen 6 yılın ardından bu defa Bakan Soylu’nun yerini yıllar önce bakanlık koltuğunu devraldığı Faruk Çelik’e devretmesi konuşuluyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER