Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan ilk kez konuştu! "Seyirci olmayın halkınıza sahip çıkın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'ye yönelik Afgan göçüne ilişkin ilk kez konuştu. Afganistan hükümetine seslenen Erdoğan, "Seyirci olmayın halkınıza sahip çıkın" dedi.

Erdoğan ilk kez konuştu!

KKTC'de 20 Temmuz'da katıldığı program dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanAfganistan konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ABD ve NATO'nun  Afganistan'dan çekilme kararının ardından Taliban korkusuyla panikleyen Afganların Türkiye'ye akın edişi hakkında ilk kez konuşan Erdoğan, "Seyirci olmayın, halkınıza sahip çıkın" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Şu anda özellikle güvenlik noktasında alınması gereken tedbirler neyse bunları alıyoruz. Burada şartları zorluyoruz tabi. Şu anda Pakistan'la bazı görüşmelerimiz de var. İşin bir de Taliban boyutu var. Onlarla ilgili olarak da bazı görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

Bu mültecilerle ilgili konuda Dışişleri Bakanlığımız özellikle Afganistan üst yönetimiyle bu konuları masaya yatırıyor. Onların da yapması gerekenleri yapmasını ve devreye girmesini istiyoruz. ‘Bu konuda sizler de seyirci olmayın, lütfen halkınıza sahip çıkın' diyoruz ve bu çalışmaları devam ettiriyoruz. Yoğun bir kampanya içindeyiz.

Tabi nereye kadar netice alırız o da ayrı bir konu. Çünkü sıkıntının boyutu gerçekten büyük."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER