Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan ile Putin telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan ile Putin telefonda görüştü

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Söz konusu telefon görüşmesinde, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele ve Sputnik V aşısının tedariki ve üretimi konuları ele alındı.

PUTİN: PRATİK İŞ BİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEYE HAZIRIZ

Sputnik'te yer alan habere göre; Liderler, Türkiye'deki epidemiyolojik durum ışığında koronavirüsün yayılmasıyla mücadele konusunu detaylı bir şekilde ele alırken Putin, bu alandaki pratik iş birliğini geliştirmeye hazır olduğunu ifade etti. Putin ile Erdoğan'ın Rus koronavirüs aşısı Sputnik V'nin Türkiye'deki tesislerde ortak üretimiyle ilgili imkanları istişare ettiği belirtildi. 

SPUTNİK V TEDARİKİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sputnik V aşısının tedarikinin bu aydan itibaren en kısa sürece organize edilmesi üzerinde durulduğunu belirten Kremlin, Rus aşısının Türkiye'deki tesislerde ortak üretimiyle ilgili imkanlar üzerinde çalışma yapıldığını kaydetti.

ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR

Erdoğan, Rus tarafının verdiği destek için Putin'e teşekkür ederken taraflar, alınan salgınla mücadele önlemlerinin mevcut durumun ciddi bir şekilde iyileşmesini ve turizm alanındaki iki taraflı trafiğin yeniden başlamasını sağlayacağını ifade etti.

BÖLGESEL GELİŞMELER DE MASADAYDI

Bölgedeki güncel konular hakkındaki görüş alışverişine devam eden Putin ve Erdoğan, Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'daki gelişmeleri de değerlendirdi.

Rusya ve Türkiye'nin Suriye'de istikrarın pekiştirilmesine yönelik etkileşimini yapıcı olarak tanımlayan liderler, Anayasa Komitesi dahilinde Suriyeli taraflar arasındaki diyaloğun teşviki amacıyla yapılan koordineli çalışmaları ve bazı bölgelerde terör örgütlerinin kalıntılarına karşı yürütülen tavizsiz mücadeleyi sürdürme niyetinde olduklarını vurguladı.



Anahtar Kelimeler: Erdoğan Putin telefonda görüştü

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER