Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan ile görüşecek Putin, masada elini güçlendirmek için bölgeye 5 savaş gemisi 12 uçak gönderdi

İdlib'deki gelişmelerin masaya yatırılacağı görüşme öncesinde, masada elini güçlendirmek isteyen Putin'in son 1 haftadır bölgeye savaş gemisi ve uçağı gönderdiği öğrenildi.

Erdoğan ile görüşecek Putin, masada elini güçlendirmek için bölgeye 5 savaş gemisi 12 uçak gönderdi

İdlib'de yaşanan gelişmelerin ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Moskova'da bulunan Kremlin Sarayı'nda bir araya gelecek. İdlib'deki gelişmelerin masaya yatırılacağı görüşme öncesinde, masada elini güçlendirmek isteyen Putin'in son 1 haftadır bölgeye savaş gemisi ve uçağı gönderdiği öğrenildi.

Reuters'ın incelediği uçuş ve gemi hareketleri Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün Moskova'da masaya oturmadan önce elini güçlendirmek ve herhangi bir olası anlaşma öncesi kartlarını çoğaltmak için bir süredir faaliyet içinde olduğunu gösteriyor.

Bu analize göre Rusya 28 Şubat'tan bu yana deniz ve hava yoluyla sevkiyatlar ve takviyeler yapıyor.

TÜRKİYE'NİN ENGELLEME PLANI YOK

Rus Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin sorulara bir yanıt verilmezken ismi açıklanmayan bir Türk yetkili Rusya'nın Türk hava sahası ve deniz yolları üzerinden gerçekleştirdiği bu sevkiyatlara herhangi bir engelleme getirme planlarının olmadığını belirtti.

5 SAVAŞ GEMİSİ 12 UÇAK

Yapılan analizler Rusya'nın bölgedeki askeri varlığını Ekim 2019'dan bu yana en hızlı şekilde arttırdığını dönemin son bir hafta olduğunu gösteriyor. Bölgeye 5 savaş gemisi 12 askeri uçak gönderildiği öğrenildi.

PUTİN-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Suriye'nin İdlib bölgesinde Esad rejiminin Türk ordusuna ve sivillere yönelik saldırıların ardından Türkiye, rejime karşı çok sert cevap vermiş ve "Bahar Kalkanı Operasyonu" başlatmıştı. Rusya'nın Suriye'de rejimi desteklemesinin üzerine Türk-Rus ilişkilerinde yaşanan gerilimin ardından İdlib'deki sorunun çözümü için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moskova'da bulunan Kremlin Sarayı'nda bir araya gelecek.

GÖRÜŞMENİN DETAYLARI DA BELLİ OLDU

İletişim Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 5 Mart 2020 tarihinde Rusya Federasyonu'na günübirlik bir çalışma ziyaretinde bulunacaklardır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Moskova'da gerçekleştirilecek görüşmelerde, Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin yanısıra İdlip özelinde Suriye'deki güncel gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunulacaktır" denildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER