Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan Heniyye başkanlığındaki Hamas heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı R. Tayyib Erdoğan, dün akşam saatlerinde Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'yi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Erdoğan Heniyye başkanlığındaki Hamas heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı R. Tayyib Erdoğan, dün akşam saatlerinde Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'yi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Hamas heyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Filistin'deki son gelişmeler ve özellikle de işgal rejiminin başta Ürdün Vadisi olmak üzere Batı Şeria topraklarının bir kısmını İsrail'e ilhak etme planı hakkında bilgi verdi.

Hamas heyeti aynı zamanda işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi girişimleri ve bu girişimlerin Filistin halkını sırtından hançerlemesi gerçeği hakkında da bilgi verdi.

Heniyye ve beraberindeki Hamas heyeti, Erdoğan'a işgal rejiminin ilhak planına ve normalleştirme çabalarına karşı Filistin saflarının birleştirilmesi konusunda yürüttükleri çabalar hakkında bilgi verdi. Hamas'ın bu doğrultuda Filistin'de ulusal birliğin sağlanması için başta Fetih hareketi olmak üzere Filistin sahasındaki direniş gruplarıyla irtibat halinde olduğunu, Kudüs'ün ve Mescidi Aksa'nın yahudileştirilmesi çabalarına karşı, Filistin halkına ve toprağına karşı sürdürülen düşmanca tutumun ve ablukanın sona ermesi için yoğun bir çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

Heniyye, Erdoğan'a Gazze'deki Filistin halkının işgal rejiminin sürdürdüğü ablukadan ve düşmanca politikalardan, saldırılardan dolayı çektiği sıkıntılar hakkında da bilgi verdi.

Heniyye, mülteci kamplarında yaşayan Filistinlilerin yaşadığı sıkıntılar hakkında da bilgi verdi ve bu insanların yurda dönüş haklarında ısrarlı olduklarını dile getirdi.

Heniyye Türkiye'nin, Filistin halkının kararlı duruşuna verdiği desteği, Filistin halkına yardım ve destek konusunda sergilediği onurlu tavırları, bu halkın meşru haklarının yanında durmasını da takdir ettiklerini dile getirdi.

Erdoğan'la görüşen heyette Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'nin yanı sıra, Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, Hamas'ın yurt dışındaki teşkilatının başkanı Mahir Salah, Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Bürosu Başkanı İzzet Er-Reşak ve hareketin temsilcisi Cihad Yağmur yer aldı.

İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nde gerçekleştirilen görüşmede MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER