Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan, Ege Denizi'ni mültecilere kapattı

Sahil Güvenlik Komutanlığı, mültecilerin Ege Denizi’nden geçişlerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla artık izin verilmeyeceğini açıkladı. Kararın hayati risk nedeniyle alındığı belirtildi.

Erdoğan, Ege Denizi

Türkiye’nin sınırları açacağız açıklamasının ardından mülteciler Yunanistan’a geçme umuduyla Edirne sınırı ve Ege sahillerine gitmişti. Sahil Güvenlik Komutanlığı Ege sahillerinden botlarla Yunan adalarına geçmeye çalışan mültecilere hayati tehlike riski nedeniyle artık izin verilmeyeceğini duyurdu. Sahil Güvenlik Komutanlığı, engelleme talimatının Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldiğini açıkladı.

‘DENİZ GEÇİŞLERİ ENGELLENECEK’

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yaptığı açıklama şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun takibiyle, kaçak göçmenlerin deniz geçişlerinin tehlikeli olması nedeniyle Ege Denizi’nden geçişlerine izin verilmiyor. Tüm Türkiye’de ayrılmak isteyen kaçak göçmenlere müdahale etmeme prensibi uygulanırken bu yaklaşım hayati tehlike taşıması nedeniyle deniz geçişlerini kapsamıyor.

Sahil Güvenlik birimleri denizden geçişleri, Jandarma ve Emniyet birimleri ise karadan denize çıkışları engellemek için olağan zamandan çok daha fazla gayret sarf ediyor. Kaçak göçmenler, Yunan Karasularına girdikleri anda Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından Türk Karasularına doğru geri itilerek, motorları bozularak ve botları patlatılarak denizin ortasında çaresiz durumda bırakılıyor.

Yunanistan, Ege Denizi’nden geçmeye çalışan göçmenlere karşı sergilediği tutumla insan haklarını ve uluslararası hukuk kurallarını ihlal etmeye devam ediyor. Denizlerde alınan tüm önlemlere rağmen 05 Mart 2020 tarihinde Yunanistan tarafından botları patlatılan ve yarı batık halde denizin ortasında bırakılan 3 lastik bot içerisindeki toplam 97 kaçak göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarıldı. Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından, aralıksız şekilde sürdürülen kaçak göçle mücadele faaliyetleri kapsamında 2019 yılında 146 olayda toplam 3425 kaçak göçmen, 2020 yılının başından bugüne kadar 49 olayda toplam 1707 göçmenin hayatı kurtarılmıştır.” 



Anahtar Kelimeler: Erdoğan Denizi' mültecilere kapattı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER