Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan Bosna-Hersek'le ticaret hedefini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna’da, Bosna-Hersek - Türkiye İş Forumu'na katıldı.

Erdoğan Bosna-Hersek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna’da, Bosna-Hersek - Türkiye İş Forumu'na katıldı. Erdoğan, 2022 sonunda Bosna Hersek ile 1 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefinin aşılmasının hedeflendiğini söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Her alanda ikili münasebetlerimizin ekonomik ve ticari ilişkiler oluşturuyor. Ülkeler arasında istikrar ve barış ortamına da zemin hazırlıyor. bu doğrultuda, Türkiye'nin girişimci ruhunu yurt dışına taşımak için gayret eden İş Konseyi'ni tebrik ediyorum. Ticaretimizin daha da geliştirilme potansiyeli olduğunu biliyoruz. Ticaret hacmimiz bu yılın ilk 8 ayında bir önceki yılın aynı aynı göre yüzde 15 oranında artışla gerçekleşti. 2022 sonunda 1 milyar dolar ticaret hacmini aşmayı bekliyoruz. Çok sayıda firmamız ikili ülkenin ticaretini ileri taşımada önemli rol üstleniyor. Önümüzdeki dönem tarım ve turizm alanlarına yönelmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. 200 civarında iş insanımızın bulunduğu toplantıda, bizler gerek Türkiye'den gelen gerek Bosna Hersek'li iş insanlarımızın yatırımlara yönelmesini rica ediyorum. Gelin hep birlikte yatırım yapalım, Bosna Hersek'i ayağa kaldıralım.

"ÇATIŞMALAR KİMSEYE FAYDA SAĞLAMAZ"

Farklı etnik ve dini grupların müştereken yaşamak zorunda olduğu bu coğrafyada etnik ve dini temelli ayrışmalar acıdan öte bir sonuç vermeyecektir. Çatışmaların kimseye fayda sağlamadığını dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan olaylarla görüyoruz. Bosna-Hersek’in siyasi istikrarını desteklediğimizi açık bir şekilde vurguluyoruz. Bu sabah Bosna-Hersekli muhataplarımızla ticaretimizin daha da geliştirilme potansiyeli bulunduğunu ele aldık.

Ülkede 32 şubesiyle güçlü bir ağ kuran Ziraat Bankamız en fazla ihracat yapan firmalar arasında yer alan Şişe Cam Soda ve çok sayıda küçük ve orta ölçekli firmamız ekonomik ilişkilerimizi ileri taşımada önemli rol üstleniyor.

"ZİRAAT BANKASI GENEL MÜDÜRÜMÜZE TALİMAT VERDİM"

Özellikle Belgrad-Saraybosna Otoyolu'nun bir an önce bitirilmesi. Şimdi kredinin temin edildiği söyleniyor. Ziraat Bankası itibariyle bir sıkıntıdan bahsedildi. Ben de Ziraat Bankası genel müdürümüze gerekli talimatı verdim. Bu konudaki gerekli desteği vermek suretiyle inşallah bu müteahhit firmamız adımını atarak işini başlatacaktır. Kaybedecek vaktimiz yok.

2 Ekim'de yapılacak seçim öncesinde artık bu adımlar atılmış olmasını istiyoruz. Bosna-Hersek böyle önemli bir otobana sahip olsun. Temennimiz ülkedeki istikrar ortamının iyileşmesi, daha fazla yatırımcının burada iş yapmaya gönüllü olması, Bosna-Hersek'in dünya ticaretinde iyi bir konuma gelmesidir. Benim özellikle ricam şu; bir olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız ve her şey Bosna Hersek için diyerek yola koyulacağız.

"BİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Her yerde bizi bölmek, parçalamak için ellerinden gelen gayreti gösterenler var. Onlara fırsat vermememiz lazım. Bilge İnsan Aliya'nın torunları buna fırsat vermemesi lazım. Hep birlikte gayret içinde inşallah bu adımı atarak yola devam etmemiz lazım. Bir kez daha Türkiye-Bosna Hersek İş Forumu'nun düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER