Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan anayasa demişti: Kılıçdaroğlu'ndan başörtüsüne şartlı destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün AK Parti grup toplantısında başörtüsü sorununun anayasa ile çözülmesi için CHP lideri Kılıçdaroğlu'na çağrı yapmıştı. Kılıçdaroğlu'ndan şartlı destek geldi.

Erdoğan anayasa demişti: Kılıçdaroğlu

Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Başörtüsü yasası" çıkışı sonrasında bugün 'Anayasa ile çözelim' diyerek Kılıçdaroğlu'na "Eğer samimiysen gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım" diyerek çağrı yapmıştı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a şartlı destek geldi. Kılıçdaroğlu "arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa" dedi.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadeleri kullandı:

"Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız.

Bu kullandığın zehirli dili de artık bırak, çok çirkin bir üslubun var. Türkiye için iyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Senin yasakçı zihniyetine rağmen, özgürlükler getirmeye çalışıyoruz."

CHP'den Erdoğan'ın çağrısına bir yanıt da Özgür Özel'den geldi. Özel, "Meclis'e sunduğumuz kanun teklifimiz AKP'de rahatsızlık yarattı. Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!" ifadelerine yer verdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER