Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"Erdoğan AKP'deki oy kaybını Perinçek ve Uzan ile mi telafi edecek"

Kamuoyunda AKP'de ciddi bir oy kaybı yaşandığı ifade edilirken kulislerde Erdoğan'ın söz konusu kayıpları ise Doğu Perinçek ve Cem Uzan'ı Cumhur İttifakı'na dahil ederek telafi edileceği konuşuluyor.

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP'den ayrılan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'ndan kaynaklanacak oy kaybını Cumhur İttifakı'na Doğu Perinçek ve Cem Uzan'ı dahil ederek telafi etmeyi düşündüğüne ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'ni kurarak AKP'den oy devşirmeyi planladığını ifade eden Uğuroğlu, "Siyasi fotoğraf giderek netleşiyor. Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın partileri AKP pastasından büyük büyük dilimler kesip alacaklar.Yaptıkları açıklamalar da gösteriyor ki, Davutoğlu ve Babacan, Millet İttifakı yanında yer alacaklar" dedi.

ARANAN TAZE KAN BULUNDU: DOĞU PERİNÇEK VE CEM UZAN

Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Davutoğlu ve Babacan'dan kaynaklı yaşanacak oy kayıplarını Doğu Perinçek ve Cem Uzan ile telafi etmek istediğini ifade eden Uğuroğlu, "Bu durumu gören Cumhur İttifakı da yeni destek arayışları içine girdi.Şimdiden Doğu Perinçek ve Vatan Partisi ile diyalog halindeler ki, Perinçek de artık net şekilde Cumhur İttifakı'ndan yana siyaset yapıyor. Cem Uzan'ın Genç Partisi'ne gelince Ocak ayında Genel Kurul yaparak seçime girme hakkını kazanacak duruma geliyor" diye ifade etti.

Yazısın özellikle Cem Uzan'ın kurucu Genel Başkanı olduğu Genç Parti'nin siyasi arenaya giriş yaparak Cumhur İttifakı'nın yanında yer alacağını kaydeden Uğuroğlu, "Cem Uzan'ın siyasi atakları gösteriyor ki "çarşı her şeye karşı" misali, Erdoğan'a ve AKP'ye muhalefet yapanlara Cem Uzan da karşı…Anlaşılan o ki, Cem Uzan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile geçmişteki iyi diyaloğuna AKP Genel Başkanı Erdoğan'ı da eklemek ve Genç Parti'yi Cumhur İttifakı'nın parçası haline getirmek istiyor" şeklindeki ifadeleri kullandı.

Ayrıca Uğuroğlu "Davutoğlu ve Babacan ile kan kaybedecek olan AKP-MHP ittifakı.na aranan taze kan bulundu demek ki..." değerlendirmesinde bulundu



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER