Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan 1 yıllık aranın ardından Katar'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Katar'a gidiyor. 2 günlük resmi ziyaret kapsamında Katar Emiri Al Sani ile bir araya gelecek olan Erdoğan, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısı'nın 7'ncisine de katılacak.

Erdoğan 1 yıllık aranın ardından Katar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 yıllık aranın ardından resmi ziyaret için Katar'a gidecek. Ziyaret kapsamında ikili ilişkiler gözden geçirilecek, bölgesel gelişmeler değerlendirilecek.

AL SANİ İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doha'da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından resmi törenle karşılanacak.

İki lider tören sonrasında baş başa görüşme yapılacak. Türkiye-Katar ilişkileri tüm boyutlarıyla ele alınacak. Afganistan, Suriye ve Libya başta olmak üzere bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

KATAR İLE 7. KOMİTE TOPLANTISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ziyaretinde mevcut iş birliğinin artırılması noktasında adımlar da atılacak.

Bu kapsamda Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısı'nın 7'ncisi gerçekleştirilecek.

ÇEŞİTLİ ANLAŞMALAR İMZALANACAK

İki ülke arasında ilki 2015 yılında yapılan komite toplantıların sonucunda; ticaretten enerjiye, savunmadan sanayiye kadar birçok alanda 62 anlaşma imzalandı.

Erdoğan ve Al Sani'nin başkanlık edeceği 7'nci toplantıda da çeşitli anlaşmalar imza altına alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar’a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanında açıklamalarda bulunuyor.

"Yarın da yüksek düzeyli stratejik toplantımızı gerçekleştireceğiz. Heyetler arası görüşmelerimiz olacak. Türk-Katar savunma noktasında askerlerimizin oradaki üssü söz konusu ve bu üssümüzle oradaki çalışmalarımızı ayrıca yürüteceğiz ve orayı da ziyaret edeceğiz.2014 yılında stratejik komitenin ilk toplantısını gerçekleştirmek üzere adımlarımızı attık 2015'te ilk toplantıyı yaptık. Katar'la bugüne kadar siyasi, askeri, kültürel olmak üzere 69 belge imzaladık. Yarın imzalayacağımız anlaşmalarda dayanışmamızı daha da perçinleyeceğiz."

SORU-CEVAP

Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkiler- Her şeyden önce Türkiye olarak tüm Körfez ülkeleri ile olan birlikteliğimizi, dayanışmamızı bundan sonraki ilişkileri çok daha güçlenerek devam ettirmekten yanayız. Bu konuda muhalefetin rahatsızlıklarını zaten biz biliyoruz. Bu rahatsızlıklara rağmen bu ilişkileri devam ettirmekte kararlıyız.

Asgari ücret- Bugün ve perşembe günü yapılacak görüşmelerle inşallah bir yere varılacak. Bizler bu görüşmelerde ne yaptılar, tarafların teklifleri nedir bunları bir görelim ve daha önce de söylediğim gibi biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız. Asgari ücret noktasında inşallah en uygun olanını gerek brüt gerek net masaya yatırarak ondan sonra inşallah nihai kararımızı vereceğiz. Bununla birlikte de temenni ediyorum ki tabii sadece işçi kesiminin buradaki memnuniyeti değil işveren de bu alınan kararla memnun olması lazım.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER