Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan ve Putin ortak basın toplantısı düzenliyor

Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin fuarda bir araya geldi

Erdoğan ve Putin ortak basın toplantısı düzenliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Rusya´ya giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın uçağı başkent Moskova´ya indi. 

Erdoğan´ı Jukovski Uluslararası Havaalanı´nda Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve Türkiye´nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar karşıladı.

Erdoğan havalimanının ardından MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı´nın Açılış Töreni´ne geldi. Erdoğan ve Putin burada basın toplantısı düzenliyor.

Putin´in basın toplantısında yaptığı açıklama şöyle: "Bu fuara geleneksel olarak birçok yabancı ülkeden katılımcılar iştirak etmektedir. Bu defa da özel olarak Çin Halk Cumhuriyeti´nden gelen dostlarımız fuarın ana partneridir. Rusya Federasyonu´nun geliştirmiş olduğu yeni modeller gerek helikopter alanında gerek sivil uçak alanında yeni projelerimizi görme fırsatını bulacaksınız. Eski Sovyet uçaklarının sergisini de görmüş olacaksınız. İkinci Dünya Savaşının muharebe alanında bulunmuş uçaklar da burada. En sonunda da Rusya´nın en yeni uçak modellerinin katılacağı şovu göreceksiniz. Emeği geçen herkese şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Temaslarımızın başarılı geçmesini temenni ediyorum" 

Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Jukovski Uluslararası Havaalanı´nda gerçekleştirecekleri baş başa ve heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Erdoğan´ın fuarda Rusya yapımı SU-35 tipi savaş uçaklarınıgörme fırsatı elde edeceğini söylemişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER