Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNDE TİCARETTE HEDEF 100 MİLYAR DOLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump görüşmesinde gündeme gelen önemli konu başlığı ticaretin 100 milyar dolara çıkarılması hedefi oldu.

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNDE TİCARETTE HEDEF 100 MİLYAR DOLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'da düzenlenen ortak basın toplantısında ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkartılmasına ilişkin açıklamalar dikkat çekti.

Türkiye ile ticaretin 20 milyar dolar seviyesinde olduğunu belirten Trump, ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarmak istediklerini ifade etti.

Türkiye ile ticaret hacminin artırılmasının önemine değinen Trump şu açıklamayı yaptı:

"Yaklaşık 100 milyar dolar civarına ticaretimizi getirmek istiyoruz. O da şu andaki dört katı olur. Hedefimiz ticareti arttırmak ve ikili ilişkilerimizi devam ettirmek. Çin'le yapılan ticaret anlaşması da hızlı şekilde ilerlemeye devam ediyor. Ne olup bittiğini göreceğiz. Çin bir anlaşma yapmak istiyor. ABD ticaret ve yatırımların önündeki engelleri kaldırmak bizim amacımız. Türkiye'nin de pazarını açmasını istiyoruz. Bunu yapıyorlar zaten. ABD ürünlerine pazarlarını açıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı, ABD Türkiye ittifakı çok güçlü olabilir. Sadece Ortadoğu için değil dünyanın bütün yerlerinde işbirliği olabilir. Siz Türk halkı için işbirliği yapıyorsunuz. Halklarımız çıkarları için birlikte çalışıyor olacağız. Hem kişisel hem de Türkiye ile çok olumlu, dostane ilişkilerimiz var. Bunları daha iyi ilişkilere dönüştürmek istiyoruz. Teşekkür ederim."

ABD'nin savunma sanayi konusunda da Türkiye ile önemli ilişkilere sahip olduğunu aktaran Trump, "İşbirliği, ticaret, savunma, askeri ekipman programlarımız devam ediyor. Milyarlarca dolar değerinde satış söz konusu Türkiye'de. F-35 için parçalar üretiyorlar. Türkiye'nin S-400 alımı bizim için ciddi zorluklar ortaya çıkarıyor. Bugün de üzerinde konuştuk, gelecekte de konuşacağız. Umuyorum çözmeyi başaracağız. Dışişleri Bakanları ve güvenlik danışmanları S-400 için görüşme yapmaya devam edecekler" dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER